Skolor som använder Google Apps Ta emot 25 GB Email Boost

Sedan lanseringen har Gmail varit berömt för att erbjuda mer utrymme och funktioner än andra e-postleverantörer. För närvarande kan du få nära 8 GB ledigt utrymme gratis med ett vanligt konto. Nu ger Google utbildningsorganisationer ett ytterligare incitament att "gå Google". Alla e-postkonton som registrerats via en Google Apps för utbildningskonto får 25 GB lagringsutrymme. En extra 17 GB är inte så snuskig!

Google säger att ändringarna ska ske omedelbart för alla nya konton som öppnas från och med nu. För befintliga konton ska ändringarna återspeglas från och med juli ( nästa vecka ). Denna 25 GB lagringsutrymme gäller dock endast för e-post . Google Docs är fortfarande begränsat till 1 GB ledigt utrymme, vilket är där rummet verkligen behövs enligt min åsikt. Om online-lagring var skälet till att skolorna byter, skulle inte Microsofts 25GB Skydrive för domäner ge större mening?

Mer intressant är hur många skolor du registrerar för Google Apps. I ena änden har du K1-12 ( elementär genom gymnasiet ), och å andra sidan är universitet som Brown och Northwest. Och skolorna "går Google" är inte bara i en region, Google: s utbildningskunder sprider sig globalt.