Toca Hair Salon 2 - Apples gratis iTunes App i veckan

Den här veckans gratisapp är barnets smink och frisyrspel Toca Hair Salon 2. Normalt är det $ 3, men du kan hämta det gratis från iTunes till torsdagen den 8 december.

Vad är det?

Om du inte är intresserad av att bli frisyr, är den här appen bara för barnen. Efter spelaren väljer en modell kan stylingen börja. Därifrån kan karaktären få en komplett makeover.

Först börjar spelaren med frisyren och går sedan vidare till styling och färg. Till sist får karaktären några roliga tillbehör som glasögon och hatt. När modellen är klar att gå tillåter appen att du tar en ögonblicksbild för att visa upp din skapelse.

Tyvärr är modellerna inte mycket olika. Toca ger spelaren sex olika modeller att välja mellan med otydlig etnicitet. Du kan ändra hårfärgen, men inte hudtonen. Medan jag är emot inköp för appar för barnspel, kan det här vara trevligt att köpa några nya tecken.

Vem är det bra för?

Självklart är det här en barnapp. Jag skulle säga att det riktar sig till förskolan och skolskolan. Spelaren behöver förstå begreppen sax och en kam, men det handlar om allt de behöver. Det finns ingen åtgärd här; Det handlar om kreativitet. Med alla alternativ kan slutresultatet bli dumt och roligt.

Ska du ladda ner det?

Appen laddas bra på min iPhone 5s. Det är mindre än 100 MB, så det tar inte upp mycket utrymme. Jag håller den här på iPhone för de gånger som en ungdom behöver en färgbok. Den här appen bör tillfredsställa några av sina kreativa uppmaningar.