Skapa en offline-cache i Google Maps för Android

Har du en Android-telefon eller -tablett som du vill använda för Kartor på språng, men det saknar en mobil dataanslutning? Har ingen rädsla, även efter uppdateringen till version 7, erbjuder Google Maps fortfarande ett sätt att cache områden offline. Det här är bra om du har en enhet som Not 10.1-tabellen som har en inbyggd GPS men kan bara anslutas till Internet via Wi-Fi. Och det finns fortfarande gott om människor som inte gillar att betala de stora månadsavgifterna som en mobil dataplan kan kosta.

Medan version 6 av Maps hade ett direkt alternativ för att skapa en offline-cache, är den nu använda metoden mer av ett påsk än en officiell funktion, men det fungerar ändå.

För att använda den öppnar du programmet Kartor på din Android-enhet och väljer sedan det område du vill cacha. Tyvärr kan Google Maps inte låta dig cache en karta över ett helt tillstånd, filstorleken är bara för stor. Det låter dig cache ett måttligt stort område men så det borde vara tillräckligt för korta resor runt din stad eller län.

När du har det område du vill cache i visningen skriver du "okej kartor" i sökrutan.

Google tar en stund att "förbelasta" området och spara sedan kopian till enhetens offline cache. När du har cachat kan du använda kartan när som helst, även i flygplansläge. Detta gör att du kan zooma in helt och hållet inom ramen för det som var synligt vid tidpunkten för skapandet av cacheminnet. Det är en snygg funktion som jag hoppas att Google tar tillbaka (och förbättrar) för tablet-användare som jag själv.

Om ovanstående instruktioner var oklara, här är en video demonstration av funktionen nedan:

">