Skanna och konvertera dokument till PDF med CamScanner för Android

Oavsett hur vi försöker digitalisera våra uppgifter finns det några saker som fortfarande kräver den goda gamla penna och papper. Dokument, kvitton, räkningar - de måste alla vara fysiskt närvarande för att de inte ska användas alls. Om du någonsin har hittat ett behov av att skriva ut, skicka eller skriva ett faktiskt pappersdokument men det finns ingen skrivare i sikte, ska du prova CamScanner for Android. Den här appen är ett enkelt men ändå kraftfullt sätt att skanna, konvertera och spara alla typer av dokument - allt från din Android-enhet.

För att använda CamScanner, lägg papperet / dokumentet på en plan yta och ta ett foto. Appen identifierar automatiskt hur man skördar kanter, men det kan justeras med punkter som förbinder grödor.

En gång beskuren skannas bilden och omvandlas till en vanlig PDF-fil. Det finns olika lägen där du kan ändra hur dokumentet ser ut. Standardinställningen är inställd på Hög förbättringsläge, men det finns andra alternativ när du trycker på rullgardinsmenyn. Detta inkluderar gråskala, svartvitt eller ingen förbättring.

Från det här steget kan du sedan fortsätta och dela filen via e-post, eller ladda upp till molntjänster som Dropbox och Google Drive.

Förutom att skicka filen elektroniskt kan du också skriva ut och faxa den. Observera att faxfunktionen kanske inte gäller ditt land.

En annan extra funktion är att ange ett lösenord för filen - något som gäller för konfidentiella dokument. Peka på 3-punktsknappen längst upp till höger och välj Ange PDF-lösenord.

Denna app har sparat mig tid och ansträngning vid flera tillfällen, och till och med hjälpt mig att hålla mitt jobb. Så nästa gång du fångas i samma dilemma, vet du vilken app som ska hämtas.