Vill du ha en större iPhone? Det finns en pad för det!

Ett av de största problemen med iPhone / iPod Touch är att den är bärbar och lätt passar i fickan. Err .. Vem sa att det var ett problem igen? Antagligen började Apple hyra designers från Texas där "Everything is Big" eftersom deras nya iPad-enhet inte är så bärbar. Namnet på den nya enheten kanske låter smart, men MrGroove rapporterade den verkliga källan till namnet över på groovyHacks.com efter en tip-off från groovy user shockersh.

Så vad är skopan på denna iPad ändå?

Planerad att släppas 60 dagar från nu är iPad den senaste i Apples sortiment av multitouch-skärm enheter. Det följer samma operativsystem som iPhone använder. Användare kommer att kunna använda de flesta av sina redan köpta appar på iPad också. IPad står 9, 6 tum lång, 7, 5 tum bred och väger 1, 5 pund . Annat än storleken, om du vet vad en iPhone är, är det inte mycket annat som är annorlunda, förutom att det inte har inbyggt stöd för telefonsamtal, en mikrofon eller en kamera.

Så det är bara en stor iPod Touch?

I huvudsak, yup. Den har Wi-Fi, den har samma 16 GB, 32 GB eller 64 GB flash-enhet, den spelar en max 480p TV-ut. Den har Bluetooth 2.1, och ljudfrekvenssvar från 20hz till 20, 000hz. Den skickas med inbyggt HTML5-stöd, men stöder fortfarande inte flash; troligtvis för Safari + Flash = Joo Joo. Slutligen, goda nyheter om du har ett dyrt iPhone / iPod-headset som jacken är fortfarande 3, 5mm!

I likhet med iPod Touch är det bristande temperaturintervallet fortfarande -4 eller +113 grader Fahrenheit, och den maximala högtryckshöjden är 10 000 fot, så ta inte det himmel eller dyka i en bastu! Men det finns några skillnader som vi ser nedan.

Vad skiljer sig från iPod Touch och iPad?

Den mest märkbara saken är storleken, det är ungefär sju gånger större, så den maximala skärmupplösningen blir 1024 × 768 istället för Touch 640 × 480. Nästa märkbara sak är att det kostar dubbelt så mycket, ~ $ 499, 99 eller högre beroende på hur mycket utrymme du vill ha.

På en mer teknisk nivå stöder iPaden Wireless 802.11 N, medan Touch endast stöder b och g från Wi-Fi-nätverk. Inkluderat är ett SIM-kortfack för anslutning till 3G-nätverk. AT & T kommer att erbjuda en obegränsad dataplan för 29, 99 USD / månad . Lyckligtvis finns det inget långsiktigt kontrakt involverat. Processorn i iPad är snabbare än i Touch, men på grund av den ökade storleken på saker balanserar den ut prestationsmässigt och svarar med relativt samma hastigheter.

Det mest intressanta att notera är batterilivslängden. IPad har en 10-timmars batteritid oavsett om det tittar på videoklipp, kör program eller spelar musik. IPod Touch har en 30-timmars batterilivslängd för att spela musik, men det tar bara 6 timmar att spela upp video. Så iPad har iTouch-beat med att spela videor och appar, men ska inte användas som en primär musikspelare.

Slutsats:

Det är inte en bärbar dator, och det är inte en iPhone. Men det har en ganska söt 9, 7 "(diagonal) skärm. Och om du inte har något emot det, passar det inte i fickan (om du inte har riktigt stora byxor!) Det kan vara din nästa iPod Touch-uppgradering som säkert kommer att bli repad och smällde upp 7 gånger lättare. Jag ser verkligen inte en anledning till att betala $ 500 för det här, men det kan bara vara ett bra sätt att få din farfar att kontrollera hans e-post på något han faktiskt kan se.

Vill du kolla in lite mer? Besök den officiella Apple iPad-webbplatsen.

Har du några iPad-tankar eller kommentarer? Skulle älska att höra dem nedan eller i den pågående -communityens iPad-diskussion.