Samsung beaktar inte RIM-förvärv

En Samsung-talesman har sagt att företaget inte planerar att köpa Research In Motion, även om en artikel om Boy Genius Report hävdar annorlunda på onsdag. Den intressanta delen är att RIM-aktier gick upp efter rapporten, men deras pris sjönk efteråt.

RIM-aktierna ökade med 10 procent efter rapporten, men Samsungs talesman James Chung sa till Reuters att företaget inte har övervägt att köpa RIM och det har inte kontaktats av BlackBerry-tillverkaren angående en övertagande.

Sedan Samsungs förnekande av den ursprungliga rapporten, sjönk priset på RIM-aktien med 5 procent i marknadsföringen den 18 januari enligt e-veckan.

Trots det ger investerare inte upp på Research In Motion, eftersom företaget definitivt fortfarande har mycket att erbjuda. Samma e-veckorsrapport säger att Investment Bank Group Jefferies ser licensiering av det nya BlackBerry 10 OS som ett av de sätt som RIM sannolikt kommer att följa. Detta skulle förändra många saker på marknaden, eftersom andra tillverkare skulle kunna använda operativsystemet på sina enheter, samt få tillgång till de kanadensiska tillverkarnas abonnenter.

RIM skulle då kunna tjäna pengar av licensavgifter, medan dess operativsystem skulle användas av andra märkes trovärdiga kunder. Jag menar, jag skulle vara ganska intresserad av att se en Samsung eller HTC-enhet som kör BlackBerry OS. Jag ser ingen anledning till varför det inte skulle vara en väldigt användbar enhet, särskilt för företagsanvändaren.

Och när det gäller Samsung har Apple stämt företaget igen i Tyskland.