Inaktivera UAC Pop-up för administratörer i Windows Vista

Windows Vista kommer med några ganska fina säkerhetsfunktioner. En av dem är användarkontokontroll (UAC) utformad för att fylla luckorna som för närvarande utnyttjas på Grand Mas dator med Windows XP. I en tidigare artikel diskuterade jag hur man enkelt inaktiverar användarkontokontroll (UAC) i Windows Vista. Den här gången ska jag visa dig en annan metod för att inaktivera popup-fönster i UAC, utan att helt stänga av Secure Desktop. Detta tillvägagångssätt kan också tillämpas på begränsade användarkonton. Men det kommer att neka dem tillgång till några anvisningar.

Ett popup- fönster för användarkontokontroll, även om det för att skydda dig mot skadlig programvara (och personer), kan bli irriterad snabbt.

Denna How-To kommer att förklara hur du stänger av eller inaktiverar popup-fönster för användarkontokontroll (UAC) med ett administratörsnivåkonto på din Vista-maskin.

Börja!

1. Klicka på Start, Skriv secpol.msc i sökfältet och tryck på Enter. Din popup-popup för användarkontokontroll kan visas, klicka bara på Fortsätt.

2. När fönstret Lokal säkerhetspolicy är öppet, klicka på Lokala policyer, Klicka sedan på säkerhetsalternativ . Använd listan till höger, S croll Ned till användarkontokontroll: Uppförande av höjningsprompten för administratörer i Admin Approval Mode och D ouble-Klicka på den eller Högerklicka och välj Egenskaper .

3. I det nya fönstret som visas väljer du den nya inställningen Elevate utan att bli tillfrågad. När du är klar Klicka på OK .

Helt klar!

Notera:

Du kan också göra detta för begränsade användarkonton på ett liknande sätt med användarkontokontrollen : Beteende av höjningsprompten för standardanvändarredaktörsredigeraren som hittades strax under den jag just visade dig.

Taggar: windows vista, uac, säkerhet, hur-till