Snagit 10 av Techsmith - Review

Om du hanterar datorer varje dag, kommer du ofta att behöva ta en skärmdump för att förklara någonting, för att visa hur något fungerar eller för att fånga det fantastiska ögonblicket när du besegrar den slutliga chefen. Tyvärr är den traditionella PrintScreen + MS Paint-metoden inte alltid det bästa sättet att gå. Det är därför vi idag granskar den senaste versionen av Snagit - Snagit 10.

Normalt talar vi bara om freeware på , men eftersom Techsmith är ett av våra favoritutvecklare för mjukvaruutveckling, tyckte jag att Snagit var värt en recension även om det inte är gratis som majoriteten av de andra groovyDownloads som vi normalt rekommenderar. Dessutom har Techsmith en gratis version av Snagit som heter Jing som vi har pratat om på några gånger tidigare. Med det sagt, här är vår ta på den nya Snagit 10 .

[button link = "http://go.gplink.io/snagittrial" size = "medium" color = "red"] Gratis Snagit Trial [/ button]

Enkel organisering av varje tagit skott

Snagit gör det enkelt för dig att organisera dina skärmdumpar. Du kan lägga till kategorier och taggar i varje bild så att du snabbt kan hitta bilden du letar efter, även om du har tagit tusentals skärmdumpar. En annan sak som håller dina skärmdumpar organiserad är att Snagit kategoriserar dem genom ansökan, så alla dina viktiga saker för arbete kan hålla sig borta från skärmdumparna av spelen som du spelar eller bloggar om på din personliga tid. Snagit håller även några skärmdumpar du har gjort redo för redigering i Snagit Editor ( även kallad förhandsgranskaren ), så att du snabbt kan göra ändringar om det behövs utan att börja om från början.

Direkt delning

Du vet vilken smärta det är - precis när du tror att allt hårt arbete är över; Det finns fortfarande en mil av steg för att publicera dina bilder! Det roliga problemet med att maila och importera filer från en plats till en annan verkar alltid förstöra allt roligt. Tja, med Snagit 10 kommer du aldrig att behöva oroa dig för besvärlig delning. E-post, kopiering, Importera till Word, Excel och PowerPoint har alla integrerats i Snagit Send- bandet och kan göras automatiskt med ett enda klick.

Bildgenomsynlighet

Snagit 10 Editor stöder öppenhet och kommer att ge ett intryck när du presenterar ditt "slutliga utkast". Med genomskinlighet kan du blanda bilder med olika bakgrunder, klippa ut exakt vad du behöver från en bild och skapa PNG-filer. Detta är en första för Snagit och var inte tillgänglig i någon av tidigare versioner. Visst, det finns fortfarande en lång väg att gå innan den hämtar de transparensfunktioner som finns i PhotoShop eller andra avancerade bildredaktörer men som en extra bonus.

Roterande textrutor

Med populär efterfrågan kan du nu rotera textrutorna som skapats med Snagit precis som du gör på Microsoft Office-plattformen. Detta ger dig mer flexibilitet för dina projekt, och roterad text ger varje skott ett professionellt och polerat utseende.

Stora verkningar och callouts

Med Snagit kan du fokusera på något med en callout. En callout är en textbox som kan placeras var som helst på bilden för att betona vad du behöver rikta uppmärksamheten på. Samtal kan vara fyrkantiga professionella textrutor eller komisk bokstilade textrutor som visas nedan.

Effekter kan också hjälpa dig med olika problem. Vad händer om du behöver ge en uppfattning om något utan att visa en stor bild? Istället för komplicerade sömmar eller touch-ups kan du använda den nya utklippseffekten för att göra något långt, direkt kort. De grooviga och spetsiga papperkanterna gör det uppenbart att något har klippts ut.

All-In-One Capture Profile

Slösa bort mindre tid att byta mellan profiler och spendera mer tid på att hålla fokus på ditt arbete. Den nya Allt-i-ett-fångstprofilen i Snagit 10 gör att fånga känns mer användarvänlig och naturlig än någonsin plus ... det är coolt!

Du kan fånga hela skärmen, ett enda fönster, en del av ett fönster, eller till och med dra för att fånga en anpassad region på skärmen. Få saker gjort ljus snabbt utan att behöva oroa sig för profiler någonsin igen! Den nya infångningsöverläggningen får mig att känna att jag hänger in på min skärmfångst som en veteran-sniper.

Basic Video Capture

Tillsammans med bildinspelning har Snagit också en grundläggande videoinspelningsfunktion. Det innehåller inte några avancerade redigeringsverktyg, men det fångar en anständig bildhastighet och kan göra lite snyggare bilder. Videon i vår artikel för Google Instant Search Launch fångades till exempel med Snagit 9, och det blir bara bättre med version 10!

Enkel textredigering med "Kopiera text" profil

Har du någonsin fått tillgång till text som inte är så tillgänglig? Med Snagits "Copy Text To Clipboard" -profil kan du enkelt extrahera den text du vill ha var som helst. Bäst av allt är alla formaterings- och layoutalternativen desamma, så du behöver inte oroa sig för det självtillverkade felet!


Stöd

Jag har testat Snagits tekniska supporttjänst, och från min erfarenhet var det toppklass. Alla mina frågor besvarades inom 24 timmar av en faktisk tekniker. Vid ett tillfälle gick jag till och med ett fel som var väldigt ovanligt och då var tech inte rädd att berätta för mig att det var unfixable och jag behövde göra ominstallation. Det lindrar när ett företags tekniska support vet vad de pratar om och behandlar dig inte som en idiot.

Men hur är det med nya användare? Om du är intresserad av att lära dig hur du använder Snagit, har TechSmith skapat en online katalog med gratis handledning på deras hemsida.

Slutsats

Snagit 10 levereras med en hel massa funktioner som hjälper dig att göra dina skärmbilder enkelt och mer uttrycksfulla. Det är bar ingen, den bästa skärmbilden app där ute (och till och med en bra grundläggande bildredigerare). Den senaste versionen (Snagit 13) kostar produkten är $ 49, 95 USD ( eller $ 24.95 för att uppgradera från en tidigare version av Snagit ) vilket är rimligt med tanke på kvaliteten på appen.

[knappen länk = "http://go.gplink.io/snagittrial" size = "large" color = "red"] Försök Snagit [/ button]