Hur man återkallar eller överför Outlook 2010 eller 2013 e-post

Även om en inställning för ångra är aktiverad, kommer ibland e-postmeddelanden fortfarande igenom det vi önskar att vi kunde ta tillbaka. Eller kanske e-postmeddelandet skickades ut, men en senaste uppdatering gjorde den ogiltig. Med Outlook på en Exchange-server kan du dra tillbaka e-postmeddelandet och även ersätta det med en uppdaterad. Funktionen kallas meddelande Recall, och det har funnits sedan Outlook 2003.

Återkallningen fungerar bara om:

  • Du använder ett Exchange-konto.
  • Mottagaren använder ett Exchange-konto.
  • Mottagaren har ännu inte läst meddelandet.

Observera att även om mottagaren inte har läst meddelandet kommer de fortfarande att få ett meddelande i Outlook som säger att du har raderat ett e-postmeddelande från inkorgen.

För att komma igång öppnar du mappen Skickade objekt i Outlook och dubbelklickar sedan på det e-postmeddelande som du vill återkalla. Detta öppnar e-postmeddelandet i sitt eget fönster.

Med aktuellt email nu i ett separat fönster kan du nu utföra återkallelsen. Klicka på rullgardinsmenyn Åtgärder och välj Återkalla meddelandet.

Nu har du några olika alternativ för återkallelsen. Du kan helt radera meddelandet eller ersätta det med en ny. Och du kan fråga Outlook om bekräftelse om en återkallelse lyckades för varje person du skickade e-post till.

När du har återkallat ser du ett meddelande i fönstret e-postmeddelande precis under mottagarna. Det här meddelandet uppdateras när mottagarna kontrollerar sin inkorg och Outlook uppdaterar dig om du begärde återkallningsbekräftelse i föregående steg.