Roofbot: Puzzler On The Roof-Apples gratis iTunes App of the Week

Den här veckans gratisapp är pusselspelet Roofbot: Puzzler on the Roof. Normalt är det $ 3, men du kan hämta det gratis från iTunes till torsdag den 9 februari.

Vad är det?

Det är ditt typiska spel utan mönster. Flytta spelaren i rätt ordning för att komma till nästa nivå. Apple verkar gilla dessa för den fria appen i veckan. Den här gången har vi en robot som heter Roofie (ja det är hans namn, så sluta fnissa) försöker rädda sin familj genom att komma till nästa nivå. Förutsättningen verkar för konstruerad.

Roofbots grafik är söt, men inte särskilt detaljerad. De är inte riktigt retro, men inget som de underbara spelen i denna genre. Spelet är besvärligt med swipes istället för att knacka på var du vill att spelaren ska gå. När du fastnar, kan du begära en ledtråd eller återupprepa nivån. Ett köp i app kan du köpa fler tips.

Vem är det bra för?

Jag föreslår barn eftersom grafiken är cartoonish med överdrivna rörelser som påminner mig om Wall-E. Spelmönstren är komplicerade så att publiken som kan uppskatta den söta roboten och hans familj inte skulle kunna spela den. De människor som kan spela spelet skulle finna det barnsligt; åtminstone gjorde jag det.

Ska du ladda ner det?

Appen tar upp 156 MB, vilket inte är för mycket och det laddar bra på gamla telefoner. Jag tog bort det eftersom det finns för många liknande spel som har bättre grafik, gameplay och ljud.