Facebook Messenger Secret Conversations: Så här skickar du End-to-End-krypterade meddelanden från iOS, Android och WP-enheter

Facebook har rullat ut en ny säkerhets- och sekretessfunktion för sin dedikerade mobilmeddelandeapp, Messenger: Secret Conversations. Hemliga samtal är end-to-end krypterade konversationer som endast kan läsas på mottagarens telefon eller mobilenhet. Det vill säga de kan inte avlyssas av en hackare eller spion. Du kan även ställa in dem att löpa ut efter en viss tid.

Den här funktionen är välkommen och kanske försenad för Facebook: s mainline messaging app. WhatsApp och Instagram (båda ägda av Facebook) har till exempel redan kryptering och multi-factor-autentisering. Det är dags att Facebook implementerade denna funktion direkt i Messenger, vilket fler och fler användare vänder sig till för daglig kommunikation istället för text eller e-post. Hemliga samtal lägger till ytterligare en tvingande anledning att använda Messenger istället för SMS eller andra okrypterade metoder.

Att aktivera hemliga samtal i Facebook Messenger är enkelt. Läs vidare för att få reda på hur du gör det.

Starta en hemlig konversation i Facebook Messenger

Kontrollera först din appbutik på plattformen för att du ska ha den senaste versionen av Messenger installerad. Sedan startar du Facebook Messenger och startar en konversation med någon av dina kontakter. Tryck på kontaktens namn längst upp i diskussionen.

Tryck på hemlig konversation .

Det är allt. All kommunikation från och med nu är nu krypterad, vilket indikeras av låsemblemet på användarens profilbild.

Om du vill ta det lite längre kan du även ställa in kommunikationen för att gå ut. Tryck bara på tidsikonen och välj sedan hur länge du vill att texten ska behållas. När texten har löpt ut tas den automatiskt bort från konversationen.

Hur går det att slutföra krypteringsarbetet i slutet av slutet?

End-to-end-kryptering innebär att när du skickar ett meddelande kommer den endast att läsas av den enhet som skickar den och den enhet som den är avsedd för. När du startar en hemlig konversation skapas och sparas en krypteringsnyckel på båda enheterna. För att läsa meddelandet måste nyckeln på din enhet matcha nyckeln på den andra enheten. Denna process sker allt automatiskt bakom kulisserna, men det innebär att du inte kan läsa dina hemliga konversationer på en stationär dator eller en annan enhet efter det faktum.

Detta innebär också att det finns några uppenbara begränsningar för Facebook Secret Conversations. Inget hindrar den andra användaren från att ta en skärmdump av konversationen eller kopiera och klistra in den i en annan app.

Enligt Facebook: s dokumentation kan Facebook-personal och utvecklare inte läsa dina hemliga konversationer heller. Om du vill rapportera ett meddelande dekrypteras meddelandet och vidarebefordras till Facebook: s missionslag.

För tillfället är Secret-konversationer begränsade till meddelanden, bilder och klistermärken. Gruppmeddelanden, gifs, videor, röst- eller videosamtal och betalningar stöds inte av hemliga samtal.

Slutsats

Hemliga samtal i Facebook Messenger är lätta att använda och relativt säkra. Mitt i samband med sekretess och sekretessfrågor som svänger kring Facebook och dess egenskaper är möjligheten att skicka end-to-end krypterade meddelanden som skyddas även från Facebook själv en välkommen funktion. Messenger är en plattformsplattformsapp som du förmodligen använder redan, vilket gör hemliga konversationer praktiska och effektiva.

Detta utgör emellertid inte en övergripande förändring i Facebook: s personliga informationssamlingsposition. Att samla data från sina användare är fortfarande hörnstenen i Facebook: s affärsmodell. Genom att erbjuda krypterad meddelandehantering i sin inbyggda Messenger-app, säkerställer Facebook att användarna fortsätter att förlita sig på sin plattform för daglig kommunikation för personlig eller affärsändamål.

Låt oss inte fel - vi litar på att Facebook: s Secret Conversations faktiskt är säkra. Bliv bara informerad om hur Facebook fortsätter att använda din personliga information. Om du verkligen vill hålla Facebook ur ditt liv, finns det bara ett sätt: Ta bort ditt Facebook-konto permanent.