CloudHQ Uppdaterad: Snabbare synkronisering, Redigera Dropbox-filer från Google Dokument

Tidigare har vi granskat CloudHQ, en enstaka molnbaserad lagringshanteringstjänst som låter dig kombinera din SugarSync, Dropbox, Google Docs, Basecamp och andra filer. Som jag nämnde under mitt första utseende, är CloudHQ precis vad jag letat efter. Det är fortfarande i beta, och det finns några knep att arbeta här och där. Dealbreaker för mig var det faktum att det tar flera timmar att synkronisera förändringar över dina molnutrymmen. Jag hade också problem med att få Chrome-tillägget att fungera.

Jag är glad att rapportera att CloudHQ sedan dess har tagit upp båda problemen. Nyligen skapade skaparna av CloudHQ mig ett mail som lät mig veta att de hade förbättrat synkroniseringstiden för Dropbox-filer avsevärt. Nu tar det bara några minuter. De hittade en smidig lösning som innebär stansning i Dropbox Events RSS-flödet till CloudHQ. Det är fortfarande inte helt omedelbart - i mina tester tar det fortfarande ca 10-15 minuter - men det är ett jätte hopp i rätt riktning.

Jag gav också CloudHQ Chrome-tillägget ett annat skott. Kanske försökte jag inte noga förresten, för den här tiden fungerade det direkt för mig. Det är ganska groovy. CloudHQ-tillägget integreras direkt i Google Dokument, och lägger till din Dropbox-mapp i mappträdet till vänster. Därifrån kan du bläddra, visa och kopiera alla filer i din Dropbox direkt i Google Dokument.

Stödda filtyper - t.ex. dokument och kalkylblad som normalt kan redigeras av Google Dokument - kan också redigeras i Google Dokument och sparas sedan i din Dropbox. Den här funktionen fungerar verkligen, riktigt bra. Medan synkronisering av filer är trög, när du redigerar en Dropbox-fil i Google Dokument och sparar den, reflekteras den direkt i ditt Dropbox-konto. Det här är just vad jag hoppades på från CloudHQ: ett snabbt och enkelt sätt att redigera Word-dokument i mitt Dropbox-konto från Google Dokument. Såvitt jag vet, gör ingen annan tjänst, och jag är väldigt glad att man nu existerar.

För tillfället är CloudHQ gratis eftersom det är i beta. Inget ord på hur det kommer att prissättas senare.

Läs min första titt recension av CloudHQ här.