Dropbox - Det senaste i listan över säkerhetsbrott

Dropbox är den senaste populära tjänsten som står inför ett säkerhetsbrott (igen). Ta reda på om du borde vara orolig.

Saker som detta har hänt nyligen med andra Internetgiganter, som Yahoo och Twitter, men de var mycket allvarligare än i Dropbox-fallet. Ändå har företaget beslutat att vidta fler säkerhetsåtgärder innan något mer allvarligt händer.

Det ser ut som att allas favoritljudtjänst har blivit nästan oskadad.

Enligt ett inlägg på Dropbox-bloggan började företagets användare skicka e-post till kundservice reps och låta dem veta att de fick spam e-post på adresser som de bara använde med Dropbox.

Efter en undersökning har Dropbox kommit fram till att användarnamn och lösenord stulits nyligen från andra webbplatser och de har använts för att logga in på Dropbox-konton. Företaget har kontaktat dessa användare och hjälpt dem att lösa problemen.

Ett annat konto användes för att komma in i en av Dropboxs anställda konton som innehåller användaremail. Företaget anser att det var orsaken till spam.

Problemet har lösts och, tillsammans med det vanliga "använd inte samma lösenord på mer än en webbplats" rekommendation - som många användare ignorerar, arbetar Dropbox med några nya säkerhetsfunktioner.

Dessa inkluderar en tvåfaktorsautentisering, nya sätt att upptäcka misstänkt aktivitet och en sida som du kan använda för att se aktiva inloggningar på ditt Dropbox-konto.

Om du inte har ändrat ditt lösenord förrän nyligen rekommenderar jag starkt att du gör det bra för dig.

Jag säger inte att jag är glad att det hände, men det faktum att Dropbox förbättrar säkerheten kan bara gynna användarna.