Roku lanserar sin egen Free Streaming Movie Channel

Roku tillkännagav idag att den lanserar sin egen filmkanal. Roku-kanalen är tillgänglig på alla nuvarande Roku-strömmande enheter, inklusive dess set-top-boxar, pinnar och TV-apparater i USA. Det kommer att bära hundratals populära filmer och välja TV-program som du kan strömma gratis.

Roku har licensierade filmaffärer med studior som Lionsgate och Sony Pictures Entertainment. Medan annat innehåll kommer från andra Roku-kanalförlag som Popcornflix och FilmRise. "Du hittar kvalitetsfilmer som Ali, The Karate Kid, Legally Blonde och många andra från ledande studior, bland annat Lionsgate, Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Sony Pictures Entertainment och Warner Brothers bland andra", skriver Roku VP of Programmering Rob Holmes i dagens meddelande från Roku. "Roku Channel har också ett brett utbud av gratis underhållning från befintliga Roku-kanalförlag som American Classics, FilmRise, Popcornflix, Vidmark och YuYu (och andra över tiden)."

Roku erbjuder ett mycket större kanalval som rivaler som Apple TV, Amazon Fire TV eller Google Chromecast. Och det erbjuder ett enkelt sätt att söka över alla de bästa tjänsterna för innehåll som du vill se. Företaget har dock inte haft sin egen videobutik som Amazon gör med Prime video, Google med Google Play Movies & TV, eller Apple gör med iTunes. Även Microsoft har en videosektion i sin butik som du kan komma åt via Filmen och TV-appen i Windows 10. Rokus tjänst kommer inte att erbjuda filmuthyrning eller inköp som sina konkurrenter, men du kommer att kunna bläddra igenom och titta på hundratals titlar .

Medan allt i den nya kanalen är gratis är det annonstödigt. Företaget säger dock att det kommer att finnas hälften så många annonser som du skulle se på traditionella tv-nätverk. Om du har en Roku-enhet som släpptes efter juni 2011 kommer du att få The Roku Channel som andra programuppdateringar. Det börjar rulla ut idag och bör nå alla enheter under de närmaste veckorna.

Jag har inte kunnat få den på min Roku än, men när jag gör det kommer det att bli en detaljerad granskning snart efter så håll dig stillad. Om du inte ser det ännu kan du manuellt kolla efter uppdateringar under de närmaste dagarna för att hjälpa till med att snabba på processen. För att göra det, på din Roku, gå till Inställningar> System> Systemuppdatering.

Har du den nya Roku filmkanalen än? Om så är fallet, lämna en kommentar nedan och låt oss veta hur du gör eller tycker inte om den.