Skapa ringsignaler från musikfiler på din Android Smartphone

Ringsignaler är en viktig del av anpassningsprocessen för en smartphone, vilket gör det till en mer personlig enhet. Så här skapar du dem enkelt på din Android-smartphone.

Skapa ringsignaler på Android med Ringtone Maker

Det finns olika appar att skapa anpassade ringsignaler på din Android-enhet, men den jag rekommenderar är Ringtone Maker. Det är en av de äldsta (och bästa) sådana appar på Google Play Butik. Du kan hämta det här (eller söka efter det på din smartphone).

Du kan skapa en ringsignal från en mängd olika ljudfiler - MP3, WAV, AAC / MP4 och 3GPP / AMR. Innan du gör det, se till att filen du vill skapa ringsignalen från är på din smartphone. Du kan göra det genom att ansluta smarttelefonen till din dator och kopiera den till sitt minneskort. Jag har kopierat min till musikfilen på kortet, men appen hittar den om den är någon annanstans också.

Starta nu Ringtone Maker och bläddra till den musikfil du vill använda. Om du inte ser filen, klicka på menyknappen längst upp till höger på skärmen och sedan Uppdatera.

Otroligt nog kommer att klicka på filen inte ta dig till alternativen, det kommer att spela låten. Om du klickar på den gröna knappen till höger om låtets namn visas alternativen. Om du vill skapa en ringsignal från ljudfilen klickar du på Redigera.

Då får du en väldigt lätt att använda vågform av din sång, som låter dig zooma in och ut. De två reglagen kan användas för att bestämma var ringsignalen börjar och var den slutar. Hitting Play låter dig förhandsgranska ditt mästerverk.

Dessutom har menyknappen längst upp till höger ett alternativ för Fade och volym (ganska självförklarande).

När du är färdig fiddling runt med spåret och du är nöjd med resultatet, klicka på ikonen Spara längst upp på appskärmen. Du får en lista med alternativ för att spara filen - som en ringsignal, som musik, som en anmälan eller som ett alarm.

Du kan också använda huvudmenyn. Tryck på Redigera för att gå och skapa ringsignalen för mer avancerade alternativ. Du kommer märka att fler alternativ är tillgängliga när du har skapat en ringsignal.

På samma meny kan du ringa ringsignalen som standard eller Tilldela den till en kontakt. Ringtone Maker är ett bra sätt att skapa egna ringsignaler från din musik- och ljudfil när du är på språng. Om du vill ringa ringsignaler på din dator, kolla in vår artikel om hur du gör gratis anpassade ringsignaler med Audacity.

Om du har en iPhone, kolla också hur du gör egna ringsignaler med iTunes.