Google introducerar en handfull kraftfulla nya sökfunktioner

Jag älskar alltid det när Google introducerar nya tjänster, för jag känner mig som ett barn i en godisbutik som leker med dem. Och när de blir användbara, desto bättre.

Nyligen introducerade webjätten några nya sökalternativ i deras Inside Search-händelse. Några nya Mobile-funktioner har implementerats, men skrivbordssökningen är de grooviest.

Närliggande platsgenvägar

Låt oss först och främst prata om den nya mobilsökfunktionen. Google fokuserar på lokala, och de har gjort Google Mobilsökningssidan bekvämare. Du får nu genvägar till restauranger, kaffebutiker och barer på hemsidan, så att du snabbt kan söka efter dessa platser. Och om du klickar på "Mer" får du ännu mer snygga genvägar för närliggande saker som attraktioner, bankomater, bensinstationer, snabbmat, butiker och allt annat i närheten. Självklart gör du det här genom att få din plats från din telefons GPS och binda den till den mäktiga Google Maps-databasen. Mycket groovy!

Jag är säker på att det kommer att finnas massor av människor som skriker att Google försöker hålla flikar på din plats ännu mer (var inte Apple bara fångad med att göra så mycket? ), Men det kommer att hända ändå, så du kan lika gärna använda sig av Det. :)

Skrivbords-webbläsarens röstsökning

Av alla nya funktioner är dessa mina favoriter; två nya skrivbordssökfunktioner. Först och främst har vi den nya Voice Search för skrivbordet. Detta brukade vara en funktion som var tillgänglig för mobila användare, förmodligen inriktad på att göra sökning enklare för dem.

Google har insett att det kan anpassas till skrivbordet och att många människor kommer att få stunder när de inte vet exakt stavningen av vad de söker eller de är för lat för att skriva ner en stor fråga.

Nu fungerar det bara i Google Chrome, och det kräver att du har en mikrofon (de flesta bärbara datorer gör ändå ). Du klickar bara på mikrofonikonen och talar bort. Det visade mig inte just ännu, men Google tenderar att rulla ut nya funktioner till olika områden vid olika tidpunkter.

Google Sök efter bild

Nu stenar den här verkligen! ( och det stenar på ett figurativt sätt, Les Pauls gitarrfunktion rockade annorlunda ... ) Jag har alltid behövt något sådant och jag älskar hur det har implementerats.

Du kan nu söka efter bilder, vilket innebär att du bara kan dra en bild till fliken Google Bildsökning, och sökmotorn hittar detaljer om vad den representerar. Hur många gånger såg du en byggnad, inte veta vad det var och ville veta mer? Eller en skådespelare? Eller vad annat?

Nu drar du bara bilden ( det är en fil från din dator eller en bild från webben ) där och en dropplåda, som liknar den för Gmail-bilagor, visas och du får resultat på nolltid (bara som du kan se nedan ). Tineye titta bättre om Google utvecklar detta vidare!

Intressant nog fungerar det bara "ur lådan" för Firefox, men inte Google Chrome. Google Chrome behöver en tilläggsfil, som du kan hämta här. Det finns också en förlängning för Firefox ( få den här ), så att du kan högerklicka på en bild och söka efter den.