Reader poll: Vilket antivirusverktyg använder du?

Om du är en Windows-användare vet du vikten av att ha ett kvalitets Antivirusprogram för att komplimangera din säkerhetsstrategi. Det finns en uppsjö av dem där ute, Commercial - som du betalar för och gratis antivirusverktyg också.

Foto Kredit: Austin Krause

Det finns effektiva kommersiella program som ESETs NOD32, McAfee och Norton Antivirus. Men några av de kommersiella programmen kan mosa ner systemresurserna. Speciellt om du får ett fullt fungerande kommersiellt program som innehåller en brandvägg, ett spionprogram och ett Internet-skydd. Vissa av dem kan vara mer irriterande än att faktiskt få ett virus.

Å andra sidan är fria program som groovyPosts favorit Microsoft Security Essentials lika effektiva, ljusa på systemresurser och gratis.

Vad vi vill veta är - vilket antivirusverktyg använder du? Går du till den fulla funktionen dyra kommersiella verktyget? Eller håller du det gratis och enkelt med ett gratis antivirusverktyg? Vi kan inte inkludera dem alla i vår enkät, så om du använder något som inte finns på listan, klicka på Annat och berätta om det.

Ta vår omröstning