Skydda Facebook-foton med McAffee Social Protection

McAffee har lanserat en ny tjänst som heter McAffee Social Protection, och det är utformat för att skydda dina Facebook-bilder privatliv. Så här använder du den.

Skydda dina foton med McAffys tjänst kommer att se till att ingen kan hämta, dela eller skriva ut de foton du lägger ut på Facebook. Det inkluderar också ansiktsigenkänning så att du vet när någon lägger in bilder på dig och inte märker dig.

Den använder en webbläsare som bara fungerar på Firefox 8 eller högre / Internet Explorer 8.0 eller senare på en dator som kör Windows 7 Home Premium eller högre. Jag förväntar mig att det snart kommer en Chrome-version.

Gå först till den här adressen och bestämma vem som kan se de inlägg som appen gör på din profil och klicka på Gå till App.

Ladda ner och installera nu vilken McAffee samtal Photo Viewer.

Installationen är rakt fram efter installationsguiden. Den är installerad för IE och Firefox och kräver en omstart av båda webbläsarna.

App-sidan visar en kontrollpanel som låter dig lägga in skyddade bilder och se skyddade bilder från vänner som behöver det installerat också.

När du klickar på Ladda upp och skydda foton blir du ombedd att godkänna appens behörigheter.

Nu kan du välja ett foto och ladda upp det och bestämma vem som får se den.

Vänner som har appen installerad kan se dina foton när de kommer åt appen på fliken Mina vänners skyddade foton. Men de kan inte ladda ner dem eller skriva ut dem och allt blir svart om du försöker få en utskriftsskärm.

Du får en anmälan när ett av dina bilder slutar att ladda upp, men klicka på det visar bara en suddig anmälan av fotot. Uppladdade bilder visas inte på Facebook-väggar.

Det här kan verka som en drastisk lösning eftersom hela syftet med Facebook är att dela men fungerar bra om du vill se till att vissa bilder inte hamnar i fela händer. Tjänsten är fortfarande i beta så förvänta dig några buggar, men i min test fungerade det bra överhuvudtaget.