Uppdatera ditt lösenord nu - Yahoo! Bekräftar dataskydd på 500 miljoner konton

En gång mäktig teknikjättare, Yahoo! känd för sin populära webbmail, portal och katalogtjänster; bekräftat ett brott mot eventuellt 500 miljoner konton.

  1. Viktig! - Innan du skapar några nya lösenord, läs den här artikeln om hur du skapar ett enkelt att komma ihåg, starkt lösenord.
  2. Stoppa vad du gör just nu och ändra alla dina Yahoo! konto lösenord.
  3. Förhoppningsvis…. Du använde inte några lösenord från Yahoo! men om du gjorde det, var noga med att ändra något annat konto online som kan ha samma lösenord som din Yahoo! konto. Var noga med att granska alla dina andra onlinekonton som använder samma lösenord som din Yahoo! konto.
  4. Jag vet att du redan har gjort det här men ... som en påminnelse ... VÄNLIGEN Aktivera tvåfaktorautentisering för alla dina onlinekonton idag!
  5. En annan viktig sak att nämna är att inte svara på dessa "tre säkerhetsfrågor med riktiga svar". Till exempel mammas namn, första flickvän, ditt husdjurs namn. Om du använder samma svar på varje sajt är det enkelt för en hacker att räkna ut alla dina konton. Faktum är att du inte ens ska svara på dessa frågor med den verkliga sanningen. Mitt råd, använd falska svar och lagra dem i ett lösenordsskyddat som 1Password, vår favoritlösenordssäker app.
  6. Varför läser du fortfarande det här? Gå ändra dina lösenord !!!

500 miljoner Yahoo-konton kompromissade

I ett offentligt uttalande på företagets officiella Tumblr-sida Sunnyvale, Kalifornien-företaget bekräftade användarkontoinformationen stulades från nätverket 2014.

Vi har bekräftat att en kopia av viss användarkontoinformation stulits från bolagets nätverk i slutet av 2014 av vad den anser är en statssponsad skådespelare. Kontoinformationen kan ha inneburit namn, e-postadresser, telefonnummer, födelsedatum, hashed-lösenord (övervägande med bcrypt) och i vissa fall krypterade eller okrypterade säkerhetsfrågor och svar. Den pågående undersökningen tyder på att den stulna informationen inte inkluderar oskyddade lösenord, betalkortdata eller bankkontoinformation. Betalningskortdata och bankkontoinformation lagras inte i det system som undersökningen har visat sig påverkas. Baserat på den pågående undersökningen anser Yahoo att information som är associerad med minst 500 miljoner användarkonton har stulits och undersökningen har inte funnit några bevis för att den statssponsorerade skådespelaren för närvarande befinner sig i Yahoos nätverk. Yahoo arbetar nära med brottsbekämpning i denna fråga. Källa

Yahoo rekommenderar användare att uppdatera sina konton nu. Processen är snabb och enkel; Nätverket har förenklat processen för att uppdatera din information. Hoppa bara över till inloggningssidan, logga in med din befintliga e-postadress och ditt lösenord.

Du kommer att bli ombedd att säkra ditt konto, klicka på knappen Ja, säkra mitt konto .

Ange ditt nya lösenord och bekräfta det.

Det är allt! Precis som en försiktighet kan du uppdatera eller ändra dina uppgifter om du använder din Yahoo! konto för att logga in på tjänster. Jag använde min Yahoo-adress för att logga in på Facebook, så jag var säker på att uppdatera den.

År av misslyckat ledarskap och brist på en strategi att konkurrera med Google, Facebook, Twitter och Microsoft har förstört företaget till den punkt att de flesta av sina tillgångar säljs till Verizon för bara 5 miljarder kronor. det är om inte Verizon drar ut på grund av den senaste överträdelsen. Ärligt talat är denna dataöverträdelse sannolikt den sista spiken i kistan för denna gång stora Internet Corp.

Vad tror du? Kommer du att flytta ditt konto till en ny tjänst? Skulle älska att höra dina tankar om Yahoo! och den senaste informationen bryter mot i kommentarerna nedan.