Nokia Tablet kommer snart!

Mobiltelefonnätverk Nokia verkar dunkla sin tå i den lukrativa Tablet-marknaden. Det är åtminstone det som en nyhetsrapport från Reuters säger.

Rapporten citerar en intervju med Nokia designchef Marko Ahtisaaari. Och få det här: en tredjedel av Ahtisaaaris tid spenderas på att skapa den nya enheten. Detta väcker naturligtvis några viktiga frågor: är det en tredjedel av hela tiden (dvs. 8 timmar om dagen) eller en tredjedel av tiden han spenderar på jobbet (och i så fall hur länge är det?). Skojar bara; Tanken är att han arbetar mycket seriöst.

Designchef Marko sa att Nokia vill göra något väldigt annorlunda från andra tabletter där ute för att sticka ut ur packet i slaget mot Apple iPad. De flesta iPad-konkurrenterna på marknaden kör Android, men vi vet alla att Nokia och Android inte blandar. Och eftersom Nokia har ett samarbete med Microsoft är det lätt att anta att den nya Nokia-surfplattan kommer att köra Windows 8 eller en version av det ändå.

Det måste sägas att Nokia inte lyckades förra gången det vågade utanför telefonverksamheten - Nokia Booklet 3G-nätboken ansågs av många för dyr för vad den hade att erbjuda.

Men vem vet, kanske den här gången ...

Rapporten säger att tabletten ska finnas tillgänglig senare i år.