Powerline Ethernet-adaptrar: En billig lösning för långsamma nätverkshastigheter

Blighted genom buffring? Pwned av paketförlust? Livlig överlagring? Oavsett om du använder Verizon FiOS, Comcast XFINITY eller någon välvillig oberoende ägare med höghastighetsinternetleverantörer (haha, skojar bara) finns det ett säkert sätt att öka hastigheten, tillförlitligheten och säkerheten i ditt hemnätverk. Och det innebär inte att uppblåsa din månatliga kabel eller DSL-faktura.

Svaret: gå trådbundet .

"Men vänta, " säger du. "Det här är det 21: a århundradet. Allt är trådlöst. Hämta med programmet, bro. "

Och till det säger jag: "Exakt."

Att allt är trådlöst är precis problemet.

På många sätt är det det bästa av tider och de värsta tiderna för trådlösa enheter. Från 3D- och HD-strömmande innehåll till hemmabaserad molnfildelning finns det mer data-zippning över ditt lokala nätverk än någonsin tidigare. Men det betyder mer trafik på samma gamla "vägar". Problemet är att WiFi fortfarande är något nytt, och kanske inte helt redo för bandbreddskriget lanserat av alla glänsande nya prylar du kommer att få till jul. När fler kunder hoppas på din trådlösa router börjar du offra bekvämligheten för snabbhet och tillförlitlighet. Koppla det med all störning från väggar, luftkanaler, babymonitorer, kycklingtråd, grannens apparater etc., och det är inte konstigt att din trådlösa anslutning kan bli snällt sketchy.

Om du slutar få dålig prestanda kan din Internetleverantör inte vara skyldig. Ofta är det ovan nämnda WiFi-mottagning och trafikproblem som orsakar flaskhalsen.

Wired Ethernet till räddningen

Den ideala lösningen är att få allt på en kabelansluten Ethernet-anslutning. Det vill säga, sätt i ena änden av ett Cat5-kabel på baksidan av routern och anslut sedan den andra änden till enheten. Det är den snabbaste anslutningen du får i ditt hus, förutom att du pluggar enheten direkt i modemet.

Det finns naturligtvis hinder för denna lösning. Särskilt kan din enhet / enheter inte vara bekvämt beläget precis bredvid din router. Det finns också en lösning för det. Det är enkelt: riva några hål i dina väggar och väg Ethernet-kabel i hela ditt hus.

Vad är det inte för det?

Okej, gör det här istället: få dig ett par Powerline Ethernet- adaptrar.

Dessa magiska enheter har funnits i många år, men har bara börjat bli populära på grund av högre krav på hemmets nätverk från streaming HD-video, spel, nätverksbunden lagring och liknande. Ethernet över powerline-adaptrar använder din befintliga elektriska ledningar för att överföra nätverksdata. Anslut bara en adapter till ett vanligt vägguttag och anslut sedan en Ethernet-kabel från adaptern till en enhet (t.ex. en router, Apple TV eller dator). Haka en annan Powerline Ethernet-adapter till ett annat vägguttag och du har en kabelanslutning i något rum i hemmet. Du kan ansluta så många Powerline Ethernet-adaptrar som du vill, så länge man går tillbaka till routern. Du kommer omedelbart att börja uppleva snabbare och mer tillförlitligt Internet i frånvaro av alla fallgropar i trådlöst nätverk.

Personligen använder jag powerline-nätverk på två sätt: (1) för föredragna enheter som jag vill gå så fort som möjligt (min Apple TV, mitt skrivbord som är värd för mina filer) och (2) för enheter som inte har trådlösa adaptrar (min Raspberry Pi). I båda dessa program ser jag att anslutningarna är mycket snabbare och mycket mer tillförlitliga, särskilt när det gäller att överföra stora filer via nätverket eller streaming media.

WiFi vs Powerline Networking: Begränsningar och överväganden

Jag har inte förespråkat att gå helt trådbunden. Men för icke-mobila enheter, som set-top-boxar, spelkonsoler, Internet-aktiverade TV-apparater och stationära datorer, är det bättre att hålla dem trådbundna, antingen med en rak Ethernet-anslutning eller en Powerline Ethernet-adapter. Detta ger dig snabbare hastigheter för de tunga enheterna på bandbredd och rensar upp några av trängseln på ditt trådlösa nätverk, vilket gör att de trådlösa enheterna påskyndas.

WiFi och Powerline Ethernet har båda sina fördelar och nackdelar. När du jämför Powerline Ethernet till trådlöst, kommer du att se några fall där man är klart bättre än den andra. Här är ett par takeaways:

  • WiFi- enheter finns i många olika protokoll och hastigheter. Till exempel kan du få en trådlös N-router för mindre än $ 50 som annonseras med hastigheter upp till 300 Mbps. Men alla dina andra enheter behöver även trådlösa N-adaptrar (t.ex. Nintendo Wii och Playstation 3 stöder inte trådlös-N). Samma sak gäller i motsats: det spelar ingen roll att din Apple TV och Xbox 360 är trådlösa-N om du har en äldre b / g-router som maximerar vid 54 Mbps.
  • Powerline Ethernet- adaptrar är också begränsade av villkoren för ditt elektriska elsystem. Om du befinner dig i ett äldre hem med äldre kablar kan du förlora en viss hastighet. Dessutom måste uttagen vara på samma strömbrytare för att den ska fungera.
  • Powerline Ethernet- adaptrar fungerar inte med överspänningsskydd eller strömkabelar. du måste ansluta dem direkt i väggen.
  • Powerline Ethernet är mindre benägna att hacka eller avlyssna än WiFi. Om dina grannar inte köper en adapter och kopplar in den till ett uttag utanför ditt hem, kan de inte "stjäla" ditt Internet eller avlyssna din trafik.
  • Powerline Ethernet kan du använda wake-on-LAN för stationära och bärbara datorer. För närvarande finns det ingen tillförlitlig väckning på trådlöst LAN-protokoll.
  • Powerline Ethernet- adaptrar kostar ungefär $ 30 till $ 50 för en 500 Mbps-enhet. Du behöver dock två på ett minimum och sedan en till för varje enhet du vill ansluta. Detta kan vara ett proffs eller ett samtal beroende på hur mycket du övervägde att spendera på att uppgradera din router och datorns nätverkskort. Jag hade tur och nabbed ett par TRENDnet 200Mbps Powerline AV Fast Ethernet Adapters från Newegg till salu för $ 30 ($ 15 each). Jag har inte sett affärer så bra igen, men dessa adaptrar går ofta till försäljning.
  • Powerline Ethernet är inte lika snabb som en rak Ethernet-anslutning, men i de flesta fall är det mycket snabbare än WiFi och mer än tillräckligt för att få bra streaming video och videospel.
  • WiFi och Powerline Ethernet begränsas båda av Internethastigheten du betalar din Internetleverantör till. Men för att strömmande innehåll lokalt (t.ex. från skrivbordet till din Apple TV) kommer det inte att göra någon skillnad att betala mer till din ISP.

Övertygad? Shop powerline-nätverk på Amazon, Newegg eller Best Buy.