Windows 8.1 Tips: Hitta appar med förnamn

Windows 8.1 har förbättrats avsevärt sedan dess första iteration. Och nu med Windows 8.1 Update är det moderna gränssnittet mycket användarvänligare med traditionella datorer med tangentbord och mus. Det är inte hela vägen där det kunde eller borde vara, men det kommer dit. Om du är ny på det moderna gränssnittet och vill hitta apps enklare, så här är ett tips som låter dig hitta dem med första bokstaven i deras namn.

Hitta Apps efter första bokstaven i Windows 8.1

Dra upp listan Apps genom att klicka på pilen längst ner på skärmen. Eller om du har en pekskärm, dra nerifrån. Där ser du att du kan sortera appar på namn som kommer att sätta dem alla i alfabetisk ordning.

Om du har många appar installerade kan du ha några långa listor och det betyder mycket mer rullning. Men Om du känner till första bokstaven i appen klickar du helt enkelt på eller knackar på något brev på listan.

Det kommer att föra följande skärm med bokstäver i alfabetisk ordning. Klicka bara på bokstaven som appen börjar med. Den här vyn ger också en "no-frills" -vy av bara din skrivbordsprogram i alfabetisk ordning.

Det tar dig direkt till det brevets avsnitt. Denna vy ger också en "no-frills" -vy av bara din skrivbordsprogram i alfabetisk ordning. Om du klickar på ett skrivbordsprogram från den här vyn startar inte programmet, men tar dig till det på listan Apps.

Du kanske tycker att det här är enklare än att rulla överallt. Faktum är att det här är hur du kan söka efter appar på Windows Phone också.

Jag använder den här metoden hela tiden för att få appen jag vill ha mycket snabbare. Naturligtvis kan du alltid använda sökfunktionen från Start-menyn också. Skriv bara programmet eller programmet du vill ha. Beroende på appens namn kan det dock ge upphov till extra resultat som du kanske inte behöver.