OnTopReplica aktiverar webbapps till Windows Desktop Gadgets

När du arbetar på en mindre skärm måste du få ut det mesta du har. Även på större dubbla skärmuppsättningar, ibland önskar jag att jag hade mer skärm fastigheter. Det här är ett litet program som heter OnTopReplica. InTopReplica tar ett öppet fönster och skapar en anpassningsbar duplikat av den. Dubbelfönstret glider över alla andra fönster, inklusive de du arbetar med.

Du kan använda den här applikationen för nästan vad som helst i Windows. Här är några exempel:

  • Skapa en rörlig YouTube-spelare
  • Snabb tillgång till en webradio spelare
  • Visa ett utdrag ur en nyhetsartikel
  • Kontrollera alltid alla applikationer
  • Titta på Skype, Facebook eller någon chat-chat för vänner som kommer online

Att använda OnTopReplica har en brant men kort inlärningskurva. För att komma igång ladda ner det från utvecklaren på den här länken. Observera att det bara fungerar med Windows Aero-temat eftersom det använder en Aero-funktion för att klonera fönsteröversikter.

Programmet öppnas till ett tomt fönster med ett meddelande som säger "Högerklicka här för att starta" ja det är vad du behöver göra. Från den snabbmeny som kommer upp, välj det fönster du vill klona.

Fönstret klonas i OnTopReplica. Härifrån kan du anpassa fönstret. Det första jag brukar använda är valet "Välj region". Detta låter dig begränsa vilket område som kan ses i fönstret.

När du väl har valt regionen kan du ändra storlek på OnTopReplica-fönstret. Zoomnivån kommer automatiskt att skala eftersom den har ändrats.

I exemplet nedan använde jag appen att lägga ett litet Pandora-fönster ovanför min webbläsare. Du kan även justera insynen så att området under det klonade fönstret fortfarande är synligt.

För att göra sakerna ännu mer sömlösa kan du inaktivera fönsterkanten.

Sedan, för att göra Windows funktionell måste du aktivera Klicka vidarebefordran från fliken Avancerat. Utan detta aktiverat klickas det klonade fönstret inte. Men när du aktiverar det kan du interagera med Windows precis som om det var.

Genom-klicka-alternativet gör fönstret öppet för musklick, så det underliggande fönstret kommer att få klicket istället. Jag kunde inte få Group Switch-läget att fungera, det föll ut och kraschade klienten på datorn som jag testade den med.