Anpassa Google Chrome genom att skapa egna teman

Tidigare tog vi en titt på att anpassa din Chrome-webbläsare med hjälp av några av de färdiga teman som tillhandahålls av Google och deras tredje part artister. Den här gången ser vi på hur du gör ditt eget anpassade tema för Google Chrome. Normalt är det en komplicerad process som bara en grafisk grafiker från veteran kan dra av. Men i denna använder vi ett gratis onlineverktyg för att göra jobbet enkelt.

ChromeTheme.net Theme Creator är en gratis online webapp som innehåller alla element som behövs för att skapa egna teman. Du hittar den i Chrome Web Store, men installationen är i grunden densamma som att lägga till ett bokmärke på webbplatsen.

När du väl har hängt på verktyget kan Chrome Theme Creator enkelt göra ett tema som rivaler vad proffs skapar. Du kan ställa in anpassade textfärger och sedan använda bilder för att ändra färgen på olika temelement. För statusfönster och knappar finns en Tint-flik som låter dig ändra sina färger.

Den enda svåra delen av hela processen är att ställa in dina bilder för att passa in ordentligt. För hjälp med bildspecifikationer, se den officiella Tema-gruppguiden för Chromium. Spela runt med de olika inställningarna och du kommer att hänga på det inom några minuter.

När du är klar med tweaking ditt tema, klicka på fliken Pack . Här kan du direkt installera ditt tema till Chrome, eller ladda ner det och spara det för senare användning eller delning. Om du ska experimentera med flera teman rekommenderar jag att du laddar ner det, annars riskerar du att förlora allt ditt arbete.

Nedan är ett exempel på vad du kan skapa i minespel. Jag tillbringade ca 5 minuter. Övergripande ... inte dåligt ..;)

Jag räknar med tillräckligt med tid och fantasi kan du enkelt göra något mycket mer anmärkningsvärt.

Känner du inte att ta dig tid att göra din egen? ChromeTheme.net-webbplatsen är värd för ett stort sortiment av teman som gjorts med hjälp av sina gratis webbapps. De installerar lika snabbt och enkelt som de officiella Chrome-teman, men jag tror att de ser väldigt groovier ut.

Vem kan göra det grooviest temat? Ladda upp ditt tema till min.us och dela det med oss ​​i kommentarerna!