Sidpanel Plus lägger till multitasking barer för Android

Om du tror att det inte finns tillräckligt med utrymme på din telefons skärm för alla genvägar du vill ha, kan Sidebar Plus hjälpa dig genom att lägga till användbara barer som kan innehålla genvägar eller widgets. Detta bör göra det möjligt för dig att få fler saker gjort och göra multitaskning enklare.

Använda Sidebar Plus

Du kan installera den grundläggande versionen av Sidebar Plus gratis från Google Play Butik på den här adressen.

När du har installerat appen kan du bestämma höjden och bredden på gestområdet. Det här är väldigt viktigt, eftersom du "ringer" dina staplar genom att svepa fingret över det området på skärmen. Jag föreslår att du experimenterar tills du hittar en position och bredd som är bekväma utan att komma iväg när du använder enheten.

När du har ställt in dimensionerna kan du gå vidare och hantera dina staplar. Att hantera dem är enkelt, med bara din fantasi som gränsen. Du kan till exempel skapa en stapel som innehåller alla dina appar, för enklare åtkomst, som den nedan.

Du kan också skapa en stapel som visar flera typer av innehåll. I exemplet nedan ingår widgeten för Music Player (Remix), som är en app som låter dig spela dina favoritlåtar, vädret, ett område där du kan växla mellan inställningar som data- eller WiFi-anslutningar, favoritkontakter och Gmail anmälaren.

Varje stapel kan enkelt redigeras hela tiden. Tryck bara på menyknappen längst upp till höger och gå till Redigera. Du kan sedan flytta saker runt och lägga till vad du vill.

Det finns bara en sak som jag hittade ganska konstigt - tar bort barer som du tidigare lagt till. Det enda sättet att göra det jag har stött på innebär att man trycker på Lägg till-fältet i menyn och sedan trycker på bakåtknappen på enheten. Det skickar dig till en Hantera Bars-skärm som den nedan, där du kan dölja och visa, byta namn på eller ta bort rader.

Det är en viktigare sak att nämna. När du börjar använda Sidebar Plus får du en fullständig test med fem dagar, under vilken du kan använda alla funktioner i appen. Därefter är du begränsad till två staplar, förutsatt att du inte köper en av uppgraderingsalternativen - det finns en hel del, priser från 0, 99 Euro (cirka 1, 33 USD) till 2, 49 Euro (cirka 3, 33 USD).

Sidpanel Plus lägger till mer funktionalitet till en Android-enhet och kan hjälpa dig att bli lite mer organiserad och göra det enklare att göra multitaskning.