Pacman blir en permanent Google-bosatt

Kanske för några dagar sedan märkte du att Googles startsida hade tagits över av en jätte Pacman temanlogotyp ? Det roliga och klara temat var till ära av Pacmans 30-årsjubileum ( 22 maj 2010 ) men det finns något som det kan ha missat många människor. Om du väntade på sidan i 10-15 sekunder kommer logotypen att leva i form av ett spel. Yup, Google-logotypen Pacman-spelet körs direkt i webbläsaren utan några plugin-program som behövs. Häftig!

Den är utvecklad på HTML5-plattformen, så du kan även spela den på din iPhone!

Google Logo-versionen av Pacman ligger nära originalet, men de har lagt till lite extra. Ett år efter det att den ursprungliga Pacman släpptes kom en ny version av spelet ut med titeln Pacman (1981.) Under hela spelet blev hon snart känd som Mrs. Pacman, och resten är historia. Google kallar det ett påskägg, men jag skulle säga att det bara är en cool två-spelare-funktion som läggs till logotypen. För att aktivera Mrs. Pacman i Google Logo-spelet behöver du bara klicka på Insert Insert Coin, vilket är i stället för var jag känner Lucky- knappen normalt.

Groovy News!

Missade du chansen att spela Google Branded PacMan-spelet? Tja, snygga nyheter! Google rapporterade att spelet var så populärt under de 24 timmar som det var på Googles startsida att de har bestämt sig för att ge det ett permanent hem på http://google.com/pacman/

kontroller

Du kan styra Pacman med piltangenterna på tangentbordet. Om du lägger till Mrs Pacman i spelet kan hon styras med WASD-tangenterna på tangentbordet.

Spela Pacman via Google Logo! ( vänta 10-15 sekunder för spelet att börja efter sidladdningar )