Pro Tips: Ställ in iPhone-alarmetiketter för att prata med dig själv

Uppdaterad : Jag skrev ursprungligen denna artikel 2011. Det har ändrats några ändringar i iOS sedan dess, men stegen nedan är i stort sett densamma. Största skillnaden: Du är inte längre begränsad till 70 tecken för ditt larmmärke. Åh, och du kan använda emoji i ditt larmmärke. Även när jag skrev detta hade jag ett barn och arbetat hemifrån. Nu har jag två barn och två jobb. Tanken att vakna upp på den lyxiga timmen 5 AM är pittoreskt för mig nu.

Varje kväll gör jag dessa ambitiösa mål att vakna tidigt, ta tag i dagen och slå ut före 5 PM. Men vid tiden 5: e rullar runt och mitt iPhone larm surrar och glöder som en dementerad blixtdem som fångas i den groggiga banan av predawn darkness, kan jag aldrig helt komma ihåg varför jag var så pumpad - om att gå upp för solen. Snooze ... och sen är det klockan 10 och jag hatar mig själv. När jag förbereder min morgondagsbrunch av skam, lovar jag alltid att "imorgon!" Kommer att vara den död som jag äntligen carpe.

Till denna dag är mitt battingmedel fortfarande något som .143. Så, efter att jag slutligen blev trött på att arbeta fram till 11 PM varje kväll, bestämde jag mig för att prova ett enkelt liv hack som skulle hjälpa mig att besegra Sleepy Carl * en gång för alla. Om du har en iPhone kan du slå honom också. Här är hur:

Ställ in en etikett för ditt iPhone-alarm

Som standard, när du ställer in ditt iPhone larm, släcker larmet och visas ordet " Alarm " tillsammans med den otroligt frestande Snooze- knappen. Men visste du att du kan ändra den texten? Du kan. Avsikten är att du kan byta den till en meningsfull påminnelse, till exempel " Ta rött piller " eller "Ta bort rymdfångare från hyper-dungeon ". För mig använder jag det för att påminna mig om fördelarna med att dra mitt lata själv ut ur säng.

Det står:

" Vakna upp! Börja arbeta tidigt och avsluta klockan 17.00 ! "

På så sätt, när Sleepy Carls alla " Varför ska du gå upp och jobba? Håll dig här, där du är ägare till restaurangen från Happy Days, och alla dina kunder är Harlem Globetrotters! " Du kan få din iPhone att tillhandahålla en motpost baserad på verkligheten.

1 - På din iPhone-startskärm, tryckKlocka- appen.

2 - Tryck+ för att lägga till ett nytt larm eller tryck på Redigera och välj ett befintligt larm för att ändra larmetiketten.

3 - Välj etikettinställningen . Det är det 2: a alternativet.

4 - Skriv in din morgonpep pratstund. Det kan vara så länge du vill, var bara medveten om att texten blir liten om du har många linjer.

5 - När du är klar, se till att du trycker på Spara .

6 - När ditt alarm går av tar du en halv sekund och läser meddelandet du skrev till ditt framtida sömniga själv.

Det här ser ut som om du lägger ett långt meddelande i:

Inaktivera iPhone Alarm Snooze Button

Jag vet att Snooze-knappen ska vara ett effektivt vapen mot Sleepy Carl, men jag hatar det personligen på iPhone. Ofta än inte, slutar jag slå det av en slump i stället för att faktiskt inaktivera mitt larm. Då, när jag är i duschen, går larmet igen och väcker hela huset. Så medan vi sätter igång en morgonpep-prata kan vi också gå över hur du stänger av snooze-knappen på iPhone.

Allt du behöver göra är att gå tillbaka till skärmen Redigera alarm som vi var på i Steg 2. Snooze- växeln är det sista alternativet. Untaggle det för att stänga av det.

Nu är det enda sättet att stänga av larmet att Slide, som om du låser upp. För mig är det bättre att väcka mig, för jag måste antingen sätta på mina glasögon eller hålla telefonen upp till mitt ansikte för att se det tillräckligt för att släcka larmet ( ja, min syn är dålig ).

På grund av ändringarna i låsskärmen behöver du inte glida för att stänga av ditt larm. I stället ersätts Snooze- knappen med en Stop- knapp. Larmet är avstängt om du låser upp skärmen med hemknappen.

Så där har du det.

Om du har inaktiverat din snooze-knapp och lagt till en pep-prata med ditt iPhone-larm och fortfarande inte kan dra dig bort från Lord Hypnos - ska du kontakta en läkare om din överdriven sömnighet. Eller överväga att sätta din telefon på andra sidan rummet, så du måste fysiskt gå ur sängen för att stänga av larmet innan det vaknar någon annan i huset. Eller grannarna. Rise och skina, groovy läsare !

* Om du inte hade tid att titta på videon är Sleepy Carl enligt Urban Dictionary: Killen som avskyr dig från att vakna och vara produktiv genom att locka dig att sova med de mest underbara drömmarna.