Facebook-erbjudanden Få axeln

För fyra månader sedan startade Facebook sin nya lokala affärsdrivna erbjudanden kampanj som svar på Groupon, Living Social och Google Deals. Deras fångstsats var " erbjudanden är bättre med vänner. "Men det är tydligen inte fallet, åtminstone inte för Facebook.

I ett mail tidigare idag till Reuters Facebook uttalade: " Efter testning erbjudanden i fyra månader, har vi bestämt oss för att avsluta vår erbjudande produkt under de kommande veckorna. "Naturligtvis har ledaren inom dagligvaruindustrin, Groupon, inte haft det lätt heller heller inte. Problemet kan ligga i affärsmodellen för affärsverksamhet - som tycks kringgå kundlojalitet genom att bilda ett paket affärshundar som bara går till affärerna. Så lokala företag som deltar i avtalen kan förlora pengar, och det är Groupon. Under 2010 träffade Groupon en förlust på 410 miljoner dollar , och från januari till mars i år har de redan lyckats förlora 103 miljoner dollar. Men dessa siffror kommer trots de mycket höga driftkostnaderna och över 180 miljoner i onlineannonsering. Facebook har inte delat ut samma mängd pengar för marknadsföring, men de har inte erbjudanden som har samma inverkan på kunder eller lokala företag heller.

Facebook: s flytt för att dra sig ur socialaffärsindustrin förändras inte mycket för dem, medan Groupon är i det hela eller ingenting. Jag har personligen aldrig använt Facebook-erbjudanden så jag har ingen åsikt om tjänsten vs. Groupon. Jag tänker på lång sikt är det förmodligen en bra sak för Facebook. Fokusera på vad det är bra på och bli inte distraherad genom att försöka ta kontroll över allt och göra fiender av alla. Om Facebook var smart skulle de samarbeta med ledarna i detta och andra utrymmen och tjäna pengar på hundratals miljoner med hjälp av deras system dagligen.