Outlook.com är omprövad webmail från Microsoft

Microsoft presenterade en förhandsgranskning av den nya webbaserade e-postklienten som officiellt kallas Outlook.com. Den har ett avskalat, renare gränssnitt som liknar Outlook 2013. Om du inte har markerat det ännu, här är en titt på vad du kan förvänta dig.

Gå till Outlook.com och logga in med ditt Microsoft-kontouppgifter. Du kan logga in med ditt @MSN, @Hotmail, @Live eller Xbox Live-konto.

När du registrerar dig hos Outlook.com får du automatiskt 7 GB utrymme på SkyDrive om du är en ny användare. Men om du redan har ett SkyDrive-konto får du inte ytterligare 7GB till det du redan har. Du kan sedan komma åt SkyDrive och andra komponenter i det nya Outlook.com från din inkorg.

Just nu kommer de flesta av dessa funktioner att lanseras i det välbekanta "Live" -gränssnittet du har använt. Men så småningom, när det kommer närmare Windows 8-lanseringen, kommer allt att bli omhämtat för att se ut som Metro.

Här är en titt på att komponera ett nytt email. Hela det nya e-postgränssnittet modelleras efter Metro UI i Windows 8. Det ser väldigt annorlunda ut, men det är ett avskalat gränssnitt som är mycket lättare att navigera och använda.

Det låter dig enkelt lägga till kontakter från andra onlinetjänster som Google, Facebook, LinkedIn och mer.

Om du vill växla tillbaka till det gamla gränssnittet klickar du på ikonen Alternativ (växel) i övre vänstra hörnet. Välj sedan Växla tillbaka till Hotmail.

Det finns fortfarande annonser för gratis e-posttjänsten självklart. De är dock inte alltför påträngande. De ligger i en ruta på höger sida av skärmen ... och är textbaserade.

Kom ihåg just nu är det här en Preview, och du kan när som helst växla tillbaka till det gamla gränssnittet. Enligt Microsoft:

E-post ska vara djupt integrerad med andra tjänster - för Outlook.com hittar du Office Web Apps, SkyDrive och snart kommer Skype att byggas in. Och vi hoppas att du redan har märkt vår snabba, vackra användarupplevelse.

Om du vill få en ny e-postadress, om du registrerar dig för ett konto nu kommer det att vara ditt [email protected] Så om du agerar snabbt, är det nu en bra chans att få fåfänga namn för ditt webbaserade e-postmeddelande som du alltid har velat ha. Kom bara ihåg att Xbox Live, Windows Phone och andra Microsoft-tjänster som du redan har registrerat dig kommer att vara knutna till ditt gamla konto.