Så här öppnar du ESD-filer i Windows 10 Insider-förhandsgranskningar

Användare som deltar i Windows 10 Insider-programmet kan märka betydande ändringar i uppdateringsupplevelsen. Vi diskuterade nyligen några nya ändringar och tillägg till de senaste Windows 10-byggnaderna, inklusive hur Windows-uppdatering nu fungerar. Differentiella uppdateringar tar till exempel bort möjligheten att behålla en kopia av ESD-filen, vilket är en komprimerad Windows-bild som användare kan konvertera till en startbar ISO. Med andra ord, differentiella uppdateringar är inte alla dåliga. Fördelarna inkluderar mindre uppdateringar, bearbetning av serversidan och färre användare som kör in i det vanligt irriterande "fast vid 0%" under Windows 10-uppdateringar.

Eftersom jag ser mycket Windows 10-tweaking och hacking så är det inte så att olika uppdateringar är ett bra alternativ när du behöver installera den senaste Windows 10 Insider-enheten på flera maskiner och virtuella maskiner. Så här får du tillgång till dem med några registerhackar.

Återställ alternativet att hämta ESD-filer i Windows 10 Insider Build

Obs! Som alltid, när du planerar att göra ändringar i Windows 10-registret, bör du alltid först ta en säkerhetskopia av ditt register förutom att skapa en systemåterställningsplats. bara om något går fel.

För att återställa alternativet att hämta ESD-filer måste du ändra två registernycklar som heter EnableUUPScan och SupportsUUP .

Klicka på Start, skriv: regedit
Högerklicka på regedit och klicka sedan på Kör som administratör

Navigera till den första registernyckeln: H KEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE> Microsoft> Windows> CurrentVersion> WindowsUpdate> Orkestrator

Högerklicka på DWORD-värdet för EnableUUPScan

Klicka på Egenskaper

Ändra värdet till 0

Klicka på OK

Navigera till nästa registernyckel: HKEY_LOCAL_MACHINE> SOFTWARE> Microsoft> WindowsUpdate

Upprepa samma steg genom att ändra DWOD-värdet datum: 0 för SupportUUP

Detta kommer att inaktivera den nya differentialmetoden för uppdatering och återställning av den ursprungliga ESD-metoden. När nästa Windows 10 bygger nedladdningar kan du ta tag i filen Install.ESD från katalogen C: \ $ WINDOWS. ~ BT \ Sources . Om du inte ser mappen Källor, se till att Visa dolda filer och mappar är aktiverade i File Explorer.

Din nästa utmaning är att konvertera filen Install.ESD till en startbar ISO-bild så att du sedan kan bränna den till en tom DVD. För att göra detta, gör bara en sökning efter ESD Decrypter-verktyget med din föredragna sökmotor. Verktyget uppdateras regelbundet så var noga med att fånga den senaste versionen och en som stöder den byggnad du vill dekomprimera.

För offentliggöranden av Windows 10 årsjubileumsuppdatering och skapareuppdatering kommer Microsoft alltid att tillhandahålla en startbar ISO med hjälp av Media Creation Tool.