Dela Microsoft Office-filer med de nya Facebook-meddelandena (Word, Excel, PowerPoint)

Jag har blivit acclimated till den nya plattformen Facebook Messages, och ändå är förändringarna ganska låga och generellt positiva. En sådan spännande utveckling som inte fick mycket av rampljuset när det nya Facebook Messagesystemet felaktigt blev trumpet som en Gmail-mördare är möjligheten att dela Microsoft Office-filer med andra Facebook-användare via Office.com. Det innebär att du kan se PowerPoint-, Excel- och Word-dokument i all sin ära med ett enda klick utan att behöva anmäla dig till Office Live eller ladda ner PowerPoint-tittaren eller något liknande.

För Facebook-användare på det gamla meddelandesystemet, kommer du inte ha den här funktionen ännu, trots det som meddelades förra månaden på Microsoft Office Blog. Gamla Facebook-meddelanden Användare kan bara bifoga länkar, foton och videor till sitt meddelande, medan nya användare av Facebook Messages kan bifoga allt och allt. Men magiken händer när du bifogar en .doc, .ppt, .xls, .docx, .pptx eller .xlsx-fil.

På mottagarens slut har de en rullgardinsmeny bredvid bilagan som låter dem visa på Office.com eller hämta bilagan .

När de väljer det första alternativet öppnas dokumentet direkt i webbläsaren. Inga plugin-moduler krävs. Här är det i Google Chrome:

Tyvärr kan du inte redigera dokumentet, även om det är ett Excel- eller Word-dokument. Filmenyn består av inget annat än ett alternativ att skriva ut eller ladda ner ditt dokument, liksom några länkar till användningsdeklarationerna om sekretess och användarvillkor.

Medan en mycket trevlig funktion, speciellt för de av oss som inte har tappat ut hundratals dollar för att skaffa Office, tror jag att eventuella konsekvenser att detta förändrar spelet i form av Google Docs överlägsenhet för dokumentsamarbete på nätet, skulle vara spända i bästa fall. Det här skulle vara verkligen användbart om du hade möjlighet att öppna ett Office-dokument från Facebook-meddelanden direkt i Office Live eller din Skydrive, eller om du till och med kan spara en kopia av den till molntjänsterna när du öppnat Office.com via Facebook-meddelanden. Det är ju där Gmail + Google Docs verkligen lyser. Men Office-steget mot att göra Facebook-meddelanden till en mer seriös e-post ersättning och svarar på en av de stora frågorna som alla spekulanter hade om bilagor. Nu när du kan bifoga något dokument och visa de flesta Office-dokument med Facebook-meddelanden, eliminerar det en annan delmängd av situationer där du kanske använder e-post istället för Facebook.

Bottom line : Facebook + Office.com är inte banbrytande, men det är verkligen lovande.