Olympiska idrottare varnade för att sluta bära tävlingen

Tro det eller inte, tjänstemän har påminde det brittiska olympiska laget att sluta ha på sig Beats av Dr. Dre-hörlurar och att byta till produkter av Olympics företagspartner Panasonic.

Det låter dumt eftersom, ja det är det. Denna otroliga åsidosättande av reglerna började när flera medlemmar av laget började ha på sig en speciell brittisk utgåva av Beats av Dr. Dre-hörlurar (bilden ovan), begåvad av dem i en ambush-marknadsföringskampanj. Några av de olympiska lagmedlemmarna bestämde sig för att Tweet deras kärlek till produkterna, inklusive fotbollen målvakten Jack Butland. Andra hade dem innan de tävlade.

Tja, olympiska tjänstemän reagerade inte för bra på den improviserade kampanjen och sa omedelbart att idrottarna skulle sluta ha på sig och börja använda Panasonic-hörlurar. Panasonic är en officiell sponsor av OS 2012.

Åh, och tweetsna har försvunnit, alltför ...

Orsaken är "vikten av att skydda våra företags partners", som en talesman för den brittiska olympiska kommittén har sagt det, citerat av pocket-lint.

Nu, om du tror att den brittiska olympiska kommittén är överdrift, tänk igen. Allt kommer från regel 40 i den olympiska stadgan, som tydligt säger att idrottare är förbjudna att stödja kommersiella backers under de olympiska spelen. En regel som jag helt förstår (jag menar, sponsorer betalar massor av pengar för att vara där), men jag tror att det är överutnyttjat i det här fallet.