Sony Streaming Player SMP-N200 Review

Det finns flera uppsättning lådor tillgängliga som låter dig strömma Internet och lokala medier över ditt hemnätverk till din HDTV. Namnen som Roku, Apple TV och Boxee är vanliga. För att inte vara klar gör Sony sin hatt i ringen med SMP-N200.

Enheten är större än den senaste modellen av Apple TV eller Roku. Den har både Ethernet och inbyggd WiFi-anslutning. Den innehåller Komposit (för äldre TV-apparater), Komponent och HDMI-anslutning till din TV. Det kan strömma videoinnehåll i full 1080p upplösning. Det är också 3D-kapabelt med 3D-innehåll som erbjuds via Sony 3D Video Unlimited-tjänsten.

Sony SMP-N200 Streaming Player innehåller de populära strömmande videokanalerna som du kan förvänta dig som Crackle, YouTube, Hulu Plus, Amazon Instant Video och flera fler. Det finns dock inte så många kanaler som en Roku 2.

Det finns också streaming musik kanaler som Pandora, Slacker Radio, NPR och andra.

Det ingår också Sony Entertainment Network. Det låter dig komma åt musik och videor obegränsat. Detta är en betald tjänst som erbjuds av Sony - men det finns begränsat innehåll som du kan få tillgång till gratis efter att du har skapat ett konto. Sony erbjuder en 30-dagars gratis försök för Music Unlimited och därefter är det $ 9, 99 / månad för Premium-tjänsten.

Videor Obegränsat är en betaltjänst. Du kan hyra eller köpa filmer och kostnader varierar. Urvalet av filmer är inte störst, och av dig har Netflix och / eller Amazon Prime-kontot, med ytterligare avgifter besegras syftet med att vara en sladdskärare.

När du har anslutit rutan finns det en snabb installationsprocess för att fungera för att justera bildkvaliteten och ansluta till ditt hemnätverk. Efter anslutningen hittade den mitt Windows Home Server 2011-system ur lådan. Detta låter mig enkelt komma åt mina filmer, musik och foton. SMP-N200 är DLNA redo, så det krävs inga plugins eller speciella inställningar.

Den innehåller en USB-port på sidan av lådan så att du kan ansluta en extern enhet och spela media från den. Nya Roku-lådor erbjuder också den här funktionen.

Här är ett exempel på att spela en AVI-fil från en USB-enhet. Om du trycker på alternativknappen på fjärrkontrollen kan du styra uppspelning, ljud och videoinställningar.

Den stöder flera video- och ljudfiler som inkluderar AAC, ACV-HD, DivX, DivX HD, JPEG, MKV, MP3, WMA, MPEG, MPEG-2, MPEG-4 och WMV.

En intressant egenskap som Sony innehåller på SMP-N200 är en webbläsare. Jag har inte sett något så här sedan tillbaka i dagarna på WebTV eller Sega Dreamcast. Det fungerar inte så bra och kan inte visa många sidor korrekt. Detta är inte en viktig försäljnings punkt, men det är där om du behöver det.

Medan den fysiska fjärrkontrollen känns bekväm och intuitiv, kolla in Media Remote for Android eller Apple iOS. Det låter dig styra rutan över ditt hemnätverk från din smartphone eller surfplatta.

Sony Streaming Player SMP-N200 säljer för mellan $ 69, 99-79, 99 beroende på var du handlar. Det fungerar smidigt, har en kvalitetsskärm. Det är DLNA kapabelt och jag var imponerad av den lätta hemnätverksintegrationen ur lådan. Det kan också spela upp flera olika mediefiltyper - mer än Roku. En annan trevlig sak är att det kan andas in nytt liv i din gamla tv och göra den till en smart TV.

Det största problemet är med det begränsade och ibland förvirrande användargränssnittet och begränsad mängd strömmande kanaler.

Om du vill ha en större samling gratis strömmande innehåll är en Roku ett bättre val och billigare beroende på vilken modell du får. Om du är en Apple-användare som är bekant med OS X och iOS, vill du få en Apple TV. Om du är mer intresserad av HD-bildkvalitet och 3D-innehåll ... är Sony SMP-N200 en bra låda att ha.