Så här kör du Chrome OS utan en Chromebook

Nyfiken om vad Googles Chrome OS har att erbjuda? Du behöver inte ta chansen och ta ut $ 249 på en ny Samsung Chromebook för att prova det nya Chrome OS. Om du vill prova kan du köra den i en virtuell maskin. Hör hur du kör det på Parallels Desktop 8 för Mac.

Chrome OS är en Google-anpassad version av Linux som körs på Samsung Chromebooks. Det är i huvudsak en webbläsare med andra funktioner, och huvuddelen av dina data lagras på Googles servrar - Google Drive.

Uppdatera paralleller skrivbordet

Innan du installerar Chrome OS i Parallels for Mac rekommenderar jag att du har de senaste uppdateringarna installerade. Klicka på Parallels Desktop >> Sök efter uppdatering .

Ladda sedan alla tillgängliga uppdateringar.

Installera Chrome OS

Den snyggaste delen om Parallels Desktop är det gör det enkelt att installera operativsystem. Starta guiden Ny virtuell maskin och klicka på Hämta Chrome OS och fortsätt sedan.

Därefter får du en kort beskrivning av Chrome OS. Lägg märke till att det är en liten nedladdning - under 250 MB.

Vänta nu när Chrome OS laddas ner och installeras som en VM.

Gå sedan igenom guiden Chrome OS för att ställa in den och komma igång.

Nu har du VM sparad i paralleller och kan köra den när du vill prova. Det här är ett utmärkt sätt att ge Chrome OS en testkörning gratis utan att betala för Chromebook-hårdvaran.

Du kan även köra Chrome OS i VirtualBox. Jag rekommenderar att du hämtar en Chrome OS VM-bild från Hexxen. Det här är kvalitetsbilder av Chrome OS som är lätta att installera i VirtualBox eller utgör en USB-enhet så att du kan testa det.

Använda Chrome OS är enkelt och helt webbaserat. Jag har märkt att vissa funktioner inte är lättillgängliga som de är på Chromebooks, men det är i grunden samma och ger dig en testkörning med det webbaserade OS. Vad tycker du om Chrome OS? Tror du att du kunde gå helt med ett molnbaserat operativsystem än?