Ofta förbises "Redo" Command

Alla vet om kopiera, klippa, klistra in och ångra kortkommandon. Men vad sägs om kommandot Upprepa eller Repetera? Om du inte är en ivrig Photoshop buff, gissar du att du antagligen aldrig använt den förut, även om den är tillgänglig i nästan alla program som körs på Windows.

Vad gör om / återupprepa?

Upprepa är exakt motsatsen till Ångra genom att det kommer att ångra Ångra kommandot eller upprepa det sista kommandot du utförde. Förlåt ... Förvirrande jag vet.

För att lägga till förvirringen kan kommandot Redo i vissa Windows Apps inte utföras om du inte har använt Ångra-kommandot. Naturligtvis kommer begränsningarna att skilja sig från varje applikation som du försöker använda den i så bara ha det i åtanke.

Många Windows-applikationer har inte längre en synlig knapp för knappen Redovisning, som visas ovan men funktionaliteten finns fortfarande kvar. Tryck bara på Ctrl + Y på tangentbordet och det kommer att rätta om allt som du har utfört Ångra på.

Efter att ha läst det för många år sedan tycker jag att jag använder det varje dag utan att ens tänka på det. Nu när du vet om det, kanske du också!