Överför, dela eller lagra filer enkelt online

Några månader tillbaka snubblat jag över en riktigt cool webbplats @ http://drop.io som gör att filer, säkerhetskopiering, överföringar, etc ... enkelt. Även om jag tidigare använt andra tjänster som box.net eller Live SkyDrive, drop.io, enligt min mening, skiljer sig från konkurrenterna trots att den kostnadsfria versionen av webbplatsen endast erbjuder 100 megs.

UPDATE 11/2/2010 - Facebook har förvärvat drop.io så tjänsten fungerar inte längre. De tog bort alla länkar till tjänsten.

Det första jag älskar om drop.io är enkelheten. Den första sidan på drop.io innehåller allt du behöver för att komma igång på cirka 10 sekunder. Låt oss ta en titt:

Ta en titt här för en demoversättningsplats .

Först och främst, märke att det finns "nej" registrering krävs. Du är inte uppmanad till din e-postadress eller någon annan typ av information (Obs, läs integritetsinformationen, de samlar inte din IP-adress. Inte en stor sak).

För att skapa en ny Drop, bara:

1) Skriv in namnet på din Drop / Site

2) Klicka på rutan Red "Drop it"

Alla andra lådor är frivilliga, men beroende på vad du vill använda din nya droppe för är det enkelt att ställa in dem.

Varning: Om du lösenordsskyddar webbplatsen måste ALLA känna till lösenordet för att se droppen. Tappa inte lösenordet. Det finns inget alternativ för "Glömt lösenordet". Om du glömde PW ... .. det är det.

Du kommer att bli uppmanad att skapa ett administratörslösenord när du har skapat droppen. Jag " starkt " rekommenderar att du gör detta för att hålla kontroll över droppen. Återigen glöm inte lösenordet:

När du har skapat din webbplats, gör dig redo att börja ladda upp någonting till din nya droppsida.

Återigen är allt byggt på "Enkelhet" (har jag nämnt hur mycket jag älskar den här tjänsten ???;). Du kan lägga till data via webbgränssnittet, eller du kan ladda upp med e-post eller din telefon (min favorit).

Varje drop-webbplats kommer med en e-postadress och ett telefonnummer .

Om du laddar upp med e-post skriver du bara in din "anteckning" och skickar den till droppen. I mitt exempel skulle adressen vara [email protected] Efter några sekunder kommer droppen att visa din anteckning när du skrev den i e-postmeddelandet. Vad jag tycker är att webbplatsen ser ut all information förutom e-postens kropp när den skickar in den till webbplatsen. Återigen, trevlig och privat / säker.

Du kan också bifoga filer till ditt e-postmeddelande, och de här filerna kommer att dyka upp. En sak att komma ihåg, om du bifogar en fil till din e-post, visas endast den faktiska filen på webbplatsen (den e-postens text raderas.)

Alternativet Telefon är verkligen GROOVY !!! Det är precis som att lämna en röstbrevlåda bara röstmeddelandena till droppen i MP3-format som spelar från droppplatsen, och det kan också hämtas i MP3-format ... MYCKET GRÖVOR !!! Jag kan ärligt säga Jag har använt denna funktion över ett dussin gånger av olika skäl. Väldigt coolt!

Det sista jag vill prata om är uppladdning av video. Jag vill nämna det eftersom drop.io har det rätt. När du har laddat upp en video (i nära vilket format som helst) kommer din droppe att konvertera videon till FLASH-format, så det spelas enkelt från droppen. Wow…

Sammantaget älskar jag webbplatsen. Det är gratis, säkert, privat, enkelt att använda och definitivt MYCKET GROOVY!

Testa!