Sysinternals Autoruns hjälper till att hantera Windows Startup Items

I både Windows 7 och 8 finns det ett inbyggt verktyg för hantering av startprogram. Men ibland är det inte tillräckligt och du måste vända dig till ett tredjepartsverktyg. Autoruns från Sysinternals är en övermanad startscheman som du aldrig sett tidigare. Det kan hantera allt från applikationer och uppgifter, till service och DLL-initialisering. Den bästa delen? Det är gratis och uppdateras ofta.

Använda Sysinternals Autoruns

Nedan ser du en översikt över applikationen. Det hanterar bokstavligen varje enskilt program och tjänster som är inställda för att starta automatiskt på din dator. Och inifrån kan du välja att aktivera eller inaktivera varje bit. En särskild användning för det kan vara att mildra in-office pranks från medarbetare som ställer in schemalagda uppgifter som störde med din användarupplevelse.

En egenskap som jag särskilt gillar är möjligheten att hoppa rakt in i registret editor genom att högerklicka på en registerpost i Autoruns. Det kan också hoppa till bilder eller öppna poster i Process Explorer. Varje post kan även sökas automatiskt på nätet, men det är inte exakt svårt att göra själv.

Övergripande sysinternals Autoruns är ett groovy program för fullständig starthantering, och det fria priset gör det svårt att hitta en värdig jämförelse.

Autoruns och Systinternals är inget nytt. Det startades av Mark Russinovich och Bryce Cogswell när XP var i sin högtidstid. Men det är fortfarande ett extremt kraftfullt verktyg, vi har faktiskt täckt flera av Marks verktyg i Windows Sysinternals, inklusive:

  • Disk2VHD för att köra en fysisk dator i en VM
  • CoreInfo för att ta reda på om din Windows 8-dator kan köra Hyper-V.
  • Den blå skärmen av Death Screensaver, som fortfarande är hilarisk att springa på din egen maskin eller smyga den på en medarbetares dator på kontoret.

Medan äldre och inget glamoröst att se grafiskt, är dessa verktyg kraftfulla och mycket användbara på moderna versioner av Windows och den kommande 8.1. Om du vill ha hela samlingen av Sysinternals verktyg, ladda ner Sysinternals Suite från TechNet. Det är en 13 MB nedladdning som du kan hålla fast vid din flash-enhet, eftersom hej, du vet aldrig när du kanske behöver dem!