ALARM är ett grundläggande anti-stöldverktyg för din bärbara dator

Det här verktyget är till hjälp när du lämnar din bärbara dator obevakad för en stund på ett offentligt ställe eller till och med på kontoret. Vad det gör är ganska enkelt - det spelar högt ljud, om någon ska koppla ur notebook-datorn. Det är en enkel idé, men kan vara ganska effektiv.

Använda ALARM

Första nedladdning ALARM Det är ett litet verktyg - mindre än 1 MB - och installationen är lätt. Jag rekommenderar att alla komponenter kontrolleras under installationen.

När du har kört det måste du hitta det i systemfältet och vänstra klicka på det för att öppna egenskaper. Högerklicka inte, eftersom det stänger det.

Gränssnittet är så enkelt som det kan vara. Du kan välja ditt eget ljud eller lämna den vanliga (som är ganska irriterande på egen hand). Det stöder MP3- och WAV-filer och jag rekommenderar att du lämnar volymen hela vägen om du lämnar datorn.

Det finns också möjlighet att det bara fungerar när den bärbara datorn är låst, så det borde inte störa dig om du arbetar och vill koppla ur din bärbara dator.

Det är en enkel idé, och om någon skulle koppla bort din bärbara dator och försöka göra en tillflyktsort, skulle mycket uppmärksamhet dras till dem.