Så här använder du Handskriven Notes-funktion i Evernote för Android

Evernote för Android har nyligen lagt till en användbar funktion - förmågan att ta handskrivna anteckningar. Här är en titt på att använda funktionen på din Android-enhet.

Handskriven anteckningar i Evernote

Handskrivna saker har definitivt sin charm och det finns människor där ute som gör det lättare att skriva saker ner för sina anteckningar. Vissa människor tycker att du använder ett tangentbord för att vara en tråkig process och jag kan relatera lite. du kan inte doodle eller göra anteckningar unika, att din hjärna förstår utan att de faktiskt skriver dem. Hur som helst gör den här funktionen det lätt att ta anteckningar på det gammaldags sättet ... typ av.

Börja med att skjuta upp Evernote-appen på din Android-enhet och skapa en ny anteckning. Om du inte redan har det installerat kan du hämta det från Play Butik här.

Tryck sedan på plustecknet längst upp till höger på skärmen och hitta Handskrift.

Från och med nu, när du vill använda handskriftsfunktionen när du använder Evernote, skriver du bara in den dedikerade ikonen. Nu kan du använda fingret för att skriva, eller en kapacitiv stylus som är överkomlig och kan köpas i förpackningar från Amazon.

Om du vill bläddra upp och ner måste du hålla två fingrar på skärmen (för att självklart kommer ett finger att betraktas som handskrift). Du kan använda raderaren till, ta bort vad du inte vill behålla och till och med välj delar du vill radera - du har dedikerade knappar högst upp på skärmen.

Du kan också använda olika penntjocklekar, såväl som fyra färger. Det finns en knapp för det.

Söka efter handskrivna anteckningar

Nu är det här en annan cool sak - några minuter efter att dina anteckningar synkroniseras kommer de att sökas. Evernote har optisk teckenigenkänning (OCR) för detta. Och så länge som din handstil är begriplig för det, kan du hitta dina anteckningar när du behöver dem.

I exemplet nedan har jag letat efter termen groovy och min anteckning hittades lätt.

Om du är den typ som älskar teknik, men föredrar att ta anteckningar genom att skriva ner dem, är det här en bra ny funktion för Evernote. Plus möjligheten att söka efter dina anteckningar senare är isbildning på kakan. Allt som allt en mycket användbar funktion som jag rekommenderar.