Nintendo TVii: Sen och Ofullständig

Nintendos TVii-tjänst på den nya Wii U-konsolen är inte allt som det stod för att vara. Det var försenat i ungefär en månad och så småningom skickas med färre funktioner än det som ursprungligen meddelades - förmodligen inte den enorma effekten Nintendo hade hoppats kunna göra med tjänsten. Tyvärr visar det.

TVii (En lek på orden TV och Wii.) Är en funktionalitet som är inbyggd i Nintendos nya Wii U-konsol. Det låter Wii U-ägare ställa in maskinen, så att deras tv-programmering kan integreras direkt med systemet. Du måste välja kabelingång (eller satellit etc. beroende på din leverantör) så att du tittar på din vanliga TV-programmering. För att göra det klart betyder det att du slår på Wii U, men din TV är inställd på att få inmatning från kabelboxen eller satelliten. Wii U-kontrollen fungerar som en väsentlig universell fjärrkontroll för din TV och olika mediakasser.

Det är ett coolt koncept, men det skickades inte helt ut. Netflix integration saknas, liksom DVR och TiVO programmering. Vad vi har nu är en jätte TV-fjärrkontroll som inte verkar göra någonting utöver vad fjärrkontrollen som följde med min kabelbox kan göra - skumma programmeringsguiden och välja en kanal. Faktum är att det är lite mer krångel eftersom jag måste slå på Wii U. Beviljas, inte ett stort problem om jag redan har konsolen och bestämmer att jag vill se vad som finns på TV. Det kan ha varit vad Nintendo menade. Det, eller de vill bara att konsumenterna har en annan anledning att använda sina Wii U och hålla på det, även om aktiviteten inte innebär spel.

Det är faktiskt en enorm trend i den här konsolgenerationen att göra dessa maskiner till en mediahub för videospel, Netflix, Hulu, Amazon Instant Video och nu tv-visning, i stället för de dedikerade spelautomaterna som de brukade vara. Det är bara ett annat sätt att se till att alla har en Xbox eller en Wii i sitt vardagsrum.

Där TVii har något att erbjuda är i sport. Jag är inte en idrottare på något sätt, men jag kan se var det här kan vara väldigt coolt för någon som tittar på spelet. Först väljer du vilken sport du vill titta på, och om du vill titta på college eller professionell. Därifrån kan du hitta spel som för närvarande pågår eller saker som kommer upp de närmaste timmarna eller dagarna. Genom att välja ett spel kan du visa statistik och kommentar. Det finns potential här. Du kan spåra poängen och se en bild av alla spel upp till den punkten om du vill komma ikapp på de delar av spelet du missade. Det finns också kommentarer, det här låter dig läsa vad andra som ser på spelet tänker.

Sammantaget är TVii en söt funktion som bara har lite växande att göra. Det är ett offer för vad jag skulle argumentera är en botched lansering, både sen och ofullständig vid frisläppandet. Det finns utrymme för förbättringar, och saker kan bli bättre inom en snar framtid. För tillfället saknar du inte om du inte försöker. Min körning med det verkade som mer av en cool nyhet, eller något snyggt trick att visa familj medan de besöker för semestern. Annars kommer det förmodligen inte att bli mycket att använda. Kanske medan du tittar på spelet, om något. Det är om du känner för att du slår på din Wii U då.