Apple iPhone 5, Yahoo, Alibaba och Napster: GroovyNews

Fotokredit: Rachel Wente-Chaney

Apple kommer att rulla ut sin iPhone 5-semesteruppställning kl 10:00 Pacific i dag, enligt våra källor och rapporter på webben. Evenemanget kommer att äga rum på Apples campus i Cupertino.

Ny VD Tim Cook kommer sannolikt att avslöja minst tre iPhone 5-modeller på 16 GB, 32 GB och 64 GB versioner - med planer som finns tillgängliga från AT & T, Verizon och dess nyaste partner, Sprint. En världsmodellmodell är i verk, vi hör från asiatiska källor, som rapporterar att iPhone 5 med HSPA + bläddrar på webben på ungefär tre gånger i takt. Källor berättar en $ 199 iPhone 4 uppgraderbar till iOS 5 kommer också att debutera, vilket gör det till den nya entrénivån iPhone-enheten från Apple.

Vi förväntar oss att se en hel del iOS 5 vid evenemanget - det har varit i guldmästarform i 10 dagar nu. Denna högprofilerade händelse är en utmärkt möjlighet, med Tim Cook som tar scenen för första gången, för att skapa spänning bland lojala Steve Jobs-fans med en stor iCloud-avslöjning. På hälten av Amazons musik- och videostreamande Kindle Fire-tablettupptäckt, skulle Apple vara klokt att smaka på horderna med några iCloud-nyheter. Hittills saknas musikströmmar från Apples kommande iCloud-planer hittills. Titta på groovyNews för detaljer och jämförelser när händelsen slår av.

Vi följer också vad som är nästa på Yahoo. Vi förväntade oss att Yahoo skulle flytta sitt centrum från sökning till media efter det att styrelsen avbröts Carol Bartz förra månaden, men inte så snabbt. ABC News och Yahoo på måndagen sa att de klarar sig omedelbart för att gemensamt producera annonsstödda nyheter på sin webbplats. För att sparka av, hade Yahoo GoodMorningAmerica.com på sin webbplats ljust och tidigt. Det är det senaste i en lång serie på online-nyhetspartner för ABC, som började med det misshandlade go.com-partnerskapet på 1990-talet. [Upplysningar: Denna reporter var ABC: s tekniska korrespondent för GMA och för ABC: s vidsträckta online-ansträngningar vid den tiden.]

Oavsett om det var GMA eller Alibaba VD Jack Ma: s offentliga kommentar på Stanford University att han skulle köpa Yahoo om han kunde, var Yahoo-aktien upp 5 procent i efterhandshandeln och fortsätter att klättra i utlandet. Alibaba, och en enorm kinesisk e-handelsplats, skulle älska att "ha hela Yahoo, " sa Ma till sin publik på Stanford Monday, bragging, "Kina är redan vårt, eller hur? Det är .. i min ficka. "

Photo Courtesy: Natalie Behring

Streaming är på allas sinnen. Rhapsody, Real-Networks musikströmmande spin-off, säger att det har nått ett avtal med Best Buy. Rhapsody, som hävdar 800 000 abonnenter, säger att den erbjuder Best Buy en bit av lager i utbyte mot öronen till Best Buys Napster-abonnenter. För att vara tydlig, köper Rhapsody inte Napster från Best Buy - återförsäljaren själv köpte tjänsten för ett realt dot com-pris på 120 miljoner dollar 1999. Rhapsody, om avtalet går igenom, kommer att få abonnentinformation och andra "tillgångar" i affären, sade Rhapsody representanter. Inga avtalsvillkor anges ännu, men Best Buy, ett offentligt företag, rapporterade att det syftade till att avsluta affären i slutet av november.

Här är Napsters medgrundare Shawn Fanning, som talade för fyra år sedan på CSPAN - han pratar om piratmusiktjänsten som han grundade som tonåring och dess effekt på musikbranschen. Konstiga dagar faktiskt.

">