Så här visar du webbadresser med Internet Explorer 8

Internet kan vara en farlig plats att bara "surfa på". Det här gäller speciellt när du börjar klicka på webbadresser som har förkortats med hjälp av tjänster som is.gd eller någon annan URL-kortare för den delen. För dig som använder Internet Explorer 8 finns det en enkel lösning som låter dig förhandsgranska en förkortad URL innan du klickar på den. Tillägget eller tillägget som Microsoft kallar till sina tillägg till IE8 heter "Preview and Launch URL". Låt oss ta en titt på hur man installerar och använder den.

Har du inte lust att läsa idag? Ta en titt på vår groovy Screencast nedan:

">

Steg 1 - Gå till förlängningssidan för förlängning

Öppna Internet Explorer 8 och följ den här länken till sidan för förlängning. Länken tar dig till nedladdningssidan i tillägget där du kan se en skärmdump och lite information om tillägget.

Steg 2 - Ladda ner Extensionen

För att få förlängningen klicka helt enkelt på den orange knappen "Add to Internet Explorer" och klicka sedan på "Lägg till" i dialogrutan som kommer att visas.

Steg 3 - Ta din nya förlängning för en spinn

Det handlar om det! Lätt som 1, 2, 3! Nu ska vi testa förlängningen. Högerklicka på någon länk, välj "Alla acceleratorer" och sväng musen över "Förhandsgranska och starta URL" . Du får en snygg miniatyrbild av sidan som länken leder till och hela dess webbadress nedan.

Detta fungerar också för förkortade länkar. Allt du behöver göra är att bekräfta utvidgningen av webbadressen som visas här:

Olyckligtvis visar tillägget inte alltid allt, så det är inte så groovy ...

Övergripande

Personligen ger jag tillägget en 3.8 av 5 . Acceleratorn är inte alltid 100% funktionell eftersom den inte kan visa alla typer av webbsidor och ibland har problem att expandera länkar. Det är fortfarande ganska groovy och kan hjälpa dig att vara säkrare och mer säker på webben.

Om du fortfarande inte kan få nog av IE, kolla Microsofts "The Dot-Cons" -video och hämta Preview för Internet Explorer 9.