Nintendo bringar ett par nya meddelanden långt före E3-säsongen

Pre-E3 (Electronic Entertainment Expo) meddelanden kommer tidigt i år. Nintendo-skott först. Företaget har meddelat flera nya spel och funktioner för Wii U-systemet via en Nintendo Direct-sändning.

En av de största nyheterna är att det finns två nya Legend of Zelda-spel. En är en HD-återgivning av The Legend of Zelda: Wind Waker. Spelet var ursprungligen gjord för GameCube och släpptes 2003. Den andra är ett helt nytt Zelda-spel, men inga detaljer delades bortsett från att den var väldigt annorlunda än tidigare poster. Till exempel kan vi inte behöva spela igenom fängelsehålor i en viss ordning, och det kan finnas sätt för mer än en spelare att njuta av spelet.

Det finns också en ny Mario på vägen. Det kommer att bli en 3D-platformer a-la Super Mario Galaxy, och utvecklas av det inbyggda Nintendo-laget som utvecklat Super Mario 3D Land för 3DS. Det finns också ett nytt Mario Kart-spel på vägen.

Garn Yoshi görs av laget som utvecklade Kirby's Epic Garn. Regissören för Yoshi's Island och Yoshi's Story kommer att övervaka sin utveckling.

Monolyth, utvecklarna av Xenoblade (Wii), arbetar också med en ny titel för Wii U. Det har inte hänt mycket om detta ännu, men Xenoblade gjorde bra resultat med kritiker.

Wii U får äntligen en virtuell konsol i vår. Spelare kommer att kunna köpa klassiska spel att spela på systemet. Enligt Nintendos release innehåller detta titlar från NES, SNES och Game Boy Advance-bibliotek. Detta är sannolikt utöver den nuvarande lineupen (som finns på den ursprungliga Wii) och inkluderar Genesis, TurboGrafx-16, Neo Geo, Commodore 64 och flera andra klassiska spelkonsoler. De kommer också att erbjuda ett urval av klassiska spel för 30 cent en pop. Detta kommer att vara i 30 dagar vardera. Ballongkamp är det första spelet för att få denna extra låga prislapp.

Dessutom, Nintendos Miiverse, som i grunden är ett stort socialt nätverk eller nätverkssamhälle för Wii U-ägare. De kan posta, dela tankar och mer. Det kommer snart till smartphones. För det första kommer det att vara webbläsarbaserat, enligt pressmeddelandet. Så småningom kommer det att släppas som en app. Vi gissar att de slår iOS, Android och Windows-telefoner, men inga specifika plattformar nämndes.

Slutligen, några systemuppdateringar. Nintendo kommer att släppa två stora. Den första ger nya funktioner som virtuella konsolens funktioner. Den andra är snabbare belastningstider. Alltid fantastisk.

Här är några fler höjdpunkter som tagits från Nintendos pressmeddelande:

• Wii Fit U Communities: Nya funktioner som kommer till Wii Fit U inkluderar att låta spelare skapa användargrupper på Miiverse från spelet. Gemenskapsledamöter kan diskutera övningar, BMI eller viktförändringar och andra hälsofrågor med andra spelare som ett sätt att uppmuntra varandra att nå sina fitnessmål. Liknande funktionalitet för andra spel planeras också.

• Pikmin 3 Foton: Det kommande Pikmin 3-spelet innehåller en funktion som låter spelare använda Wii U GamePad som en kamera för att dela samma perspektiv som Pikmin och ta närbilder av landskap och varelser i spelet och dela dem i Miiverse.

• Partiet fortsätter: En ny avgift i Wii Party-franchisen är planerad att starta i sommar. Spelet har olika spelstilar, inklusive en som låter båda spelarna tävla huvudet mot huvudet med bara GamePad.

• RPG Mashup: Nintendo har påbörjat många samarbeten med utomstående utvecklingspartners för att få de bästa franchisen och upplevelserna för Wii U. I ett sådant partnerskap arbetar Nintendo och Atlus med ett samarbete som omfattar Fire Emblem och Shin Megami Tensei-franchisen. En video trailer för spelet visades i Nintendo Direct.

• Mer på vägen: Iwata delade en ny trailer för The Wonderful 101. Det spelet och GAME & WARIO är planerade att starta under första halvåret 2013. Iwata visade också en ny video för Bayonetta 2. Det spelet och den nya Super Smash Bros-avbetalningen är fortfarande på väg, men kommer att behöva mer utvecklingstid innan detaljer kan avslöjas.