Ny iPad 2 kommer snart. Väldigt snart…

Nu när CES är över väntar alla på ett seriöst tillkännagivande från Apple, och enligt Digg-grundaren Kevin Rose, citerar en "god auktoritet", kommer meddelandet snart.

Samma källa säger att det kommer att ha fram- och bakkamera, liksom en näthinneskärm, men en annan källa berättade för Rose att skärmen kommer att ha en högre dpi, men det kommer tekniskt inte att vara en näthinna. Nu, med tanke på att iPad-skärmens upplösning redan är stor - 1024 x 768 vid 9, 7 tum, bör den här tingen vara ganska groovy retina eller ingen näthinnan.

Å andra sidan kommer kamerorna att vara perfekta för FaceTime, Google VoIP / Videochatt och Skypes videoklipp som redan finns på iPhone. Mitt tänkande är att den nya iPad kan möjligen vara den nya allt-i-ett-fräscha slash mobiltelefonen för mobilkontoret. Ta bara ett groovy bluetooth headset och du borde rockin!

Men tills den verkliga enheten meddelas måste vi bara hålla fast och vänta. Som sagt, om du är på marknaden för en iPad idag, håll dig stram och bara slappna av för nu. Inget behov av att köpa en äldre 1: a gen iPad när den är ny storebror är kanske bara dagar bort från att släppas. Om inget annat, efter tillkännagivandet, kommer de 1: a genenheterna att säljas till firesale priser, åtminstone i den första vågen som Mac Fanboys rusa ut för att välja en.