Windows 8 Xbox Music App får förbättrad sökning och radio

Microsoft släppte en annan uppdatering för Xbox Music-appen på Windows 8 / RT i fredags. Den lägger till en ny sökningsknapp, en radiofunktion och gratis musikuppspelning utan att logga in. Dessa uppdateringar kommer efter flera uppdateringar i år, inklusive en stor i mars, och strax före den stora översynen med förhandsgranskningen av Windows 8.1.

Här är en lista över viktiga uppdateringar från utgåva noterna:

Ge gratis att lyssna ett försök utan att behöva logga in
Få tillgång till sök från appen
Buggfixar och andra UI-förbättringar

Nya funktioner för Xbox Music App

När du startar Xbox Music ser du en sökknapp på huvudgränssnittet - det visas inte i My Music eller andra områden. Knacka på den och den öppnar den inbyggda sökningen som du kan dra upp från Charms-fältet.

Radiofunktionen ersätter det som tidigare kallades Smart DJ som jag tidigare täckt. Det fungerar väsentligen på samma sätt, skriv in i ett band eller artist, välj sedan radioknappen för att få liknande artister. Radionsknappen visas på några olika ställen i gränssnittet och är lätt att starta.

Dessutom kan nya användare ge ett gratis lyssningsfunktion ett försök utan att logga in på sitt konto först (upp till 15 låtar.) Detta gör det möjligt för personer att testa tjänsten och se om de gillar det. Den gratis strömmande musikplanen är annonsstödd och låter dig lyssna på 10 timmars musik per månad. Det är inte så mycket, och några av annonserna är irriterande 15 andra videoklipp. För adfri lyssnare, förmåga att ladda ner till enheter, lyssna offline, och mer kan du få Xbox Music Pass för 9, 99 USD / månad.

Jag betalade för ett Music Pass-abonnemang när det lanserades först. Då kände det sig ofullständigt och var inte intuitivt alls. Det har dock skett flera förbättringar under de senaste månaderna, och efter att jag har tittat på översynen med 8, 1, kan jag dölja mitt MOG-abonnemang och gå med det. Det är trevligt eftersom det kommer att synkronisera din musik mellan Windows 8, RT, Windows Phone och Xbox spelkonsol. En annan groovy funktion med den på Xbox 360 (och förmodligen Xbox One) är att du kan visa musikvideor också.