Nya Facebook Worm Posts Updates automatiskt infekterar vänner

AJ…. Jag fick precis en uppdatering på Facebook från en vän som frågade vad jag gjorde i en video som de såg. Jag klickade på länken och upptäckte att jag behövde logga in igen till Facebook igen ... Huh, det är konstigt, jag trodde att mina fingrar snabbt utnyttjade muskelminnet och slog ut mitt användarnamn och lösenord igen. Och precis när min pinky tryckte på enter-tangenten, gick den rösten i mitt huvud och jag insåg att jag inte kollade på länken på länken. Visst nog, den webbplats jag bara loggat in var INTE facebook.com trots att det såg ut som Facebook. Krisläge ...

Jag hoppade snabbt tillbaka till mitt riktiga Facebook-konto och kollade vem som fått mina vänner "meddelande". Visst nog, samma meddelande skickades till var och en av sina vänner självklart genom en automatiserad mask som jag antagligen bara plockade upp. Groovy ... Jag blev bara offer för en klassisk Phishing-attack.

Hur hände det här och hur kan du sluta att detta händer med dig?

Här är posten som jag kom på min vägg och som du kan se, det ser ut som en app.facebook.com men det omdirigerar dig till en extern webbplats som ber dig logga in så att den kan skörda Facebook-konton. De gjorde ett bra jobb med den här ( tyvärr ). Som du kan se från webbadressen, även om det kan se ut som Facebook, så är det inte. Yup, typiskt Phishing con.

Jag fick ett inlägg på min vägg som ser ut så här, vad ska jag göra?

Fist saker först, följ inte den här länken, om du ser det här meddelandet eller något nära det, raderar du bara inlägget så att ingen annan klickar på den heller. Därefter ska du ringa, texta eller e-posta den person du fick från att låta dem veta att deras konto har äventyras. Det är viktigt att låta dem veta för att de måste bli av med skulden. Du kan rikta dem här för att ta reda på hur i nästa steg.

Mitt konto skickar in inlägg till alla mina vänner, vad kan jag göra?

Steg 1 - Logga in på ditt Facebook-konto och gå till Konto | Applikationsinställningar

Steg 2 - Bekräfta att du har följande två tillämpningar:

  1. coma estas
  2. Veoh Videos

Steg 3 - Gå till den lilla x på höger sida och ta bort båda programmen.

När du har raderat de två programmen måste dina autouppdateringar / inlägg stoppa genast. Jag rekommenderar också att du ändrar ditt lösenord omedelbart sedan de samlades in tidigare.

Dessa typer av saker kommer sannolikt att förvärras i framtiden, så vi måste alltid vara medvetna om vad vi håller med om eller registrerar när vi tillåter applikationer att komma åt vårt Facebook-konto. I det här fallet verkar skadlig program vara enbart intresserad av att sprida sig, men föreställ dig om det kan ha varit något riktigt otäckt .... Förhoppningsvis gjorde det inte ...

var smart på webben, gör inte vad jag just gjorde genom att inte kolla på webbadressen innan du klickade på den. Vi vill alltid vara säkra på att vi ger vår information till rätt plats, för det sista vi vill är vårt användar-ID och lösenord som flyter runt i en hackers databas! Ja, inte groovy!