Amazon Echo Tip: Koppla ihop en Bluetooth-mobilenhet

Amazons Echo smart högtalare är en unik enhet som du kan göra några häftiga saker med. En sak du kanske vill göra är att ansluta din smartphone eller surfplatta via Bluetooth och strömma sedan musik från en tjänst som Spotify eller iTunes till ditt echo.

Amazon Echo har du redan ganska bra täckt för ljud. Du kan redan spela musik direkt på den från Amazon Prime Music, radiostationer, Audible och podcasts via iHeartRadio eller TuneIn, och genom att ansluta Pandora. Men du kanske har annat ljud som inte är tillgängligt på de här tjänsterna och behöver ansluta enheten.

Koppla ihop Amazon Echo till Bluetooth-enhet

Det finns ett par sätt att du kan koppla din Bluetooth-enhet till Amazon Echo, antingen genom röst (med hjälp av Alexa) eller dess webbgränssnitt. För att använda din röst, säg "Alexa Pair" och det kommer att svara med "Klar för att para, Bluetooth-inställningarna på din mobilenhet och välj Echo - ###." Varje Echo har ett annat identifieringsnummer.

Öppna sedan Bluetooth-inställningarna på din mobilenhet och välj Echo från listan. I mitt fall använder jag en iPad mini. Det ska ta mindre än en minut att koppla, och när anslutningen görs, kommer Alexa att säga "Ansluten till Bluetooth."

Om du använder app- eller webbgränssnittet går du till Inställningar> ditt ekos namn> Bluetooth> Pairing Mode . I det här exemplet använder jag en HTC One (M8), så du får en uppfattning om hur det är på olika enheter.

Återigen kommer Alexa att säga "Klar att para. Gå till Bluetooth-inställningarna på din mobilenhet och välj Echo - ### "Du kanske inte ser ekot med en gång, vänta lite och det ska komma upp. Efter att anslutningen är gjord, kommer Alexa att säga "Ansluten till Bluetooth."

Hur som helst, koppla din enhet (med röst eller app) och när anslutningen är etablerad kan du börja spela upp dina låtar eller vilket ljud du har över till ekot från din favorit ljudtjänst.

När du är färdig med allting, säg bara "Alexa koppla", och det kommer att stoppa anslutningen från din smartphone eller surfplatta.