Netflix: The Walking Dead

Netflix Inc. verkar som den vandrande döden till många kunder och en miljon eller så kunder som har bailed på senast underhållningstjänsten.

Netflix i juli ändrade prissättningen, spunna ut sin DVD-tjänst i september till en ny division och förlorade kundens goodwill och marknadsvärde i fyndet. Aktien är ner 50 procent vid skrivandet, Netflix behöver spännande nytt innehåll för att andas in i det, särskilt nu när konkurrenter från TV och Cable introducerar tjänster för att locka olyckliga Netflixsters.

Så den här veckans Netflix-avtal med Discovery Communications för att få AMC kult-favorit zombieshow, The Walking Dead, till sin tjänst är passande. Och nyckeln.

I sitt första drag att någonsin göra direkt streamade hela tv-program för Netflix, kommer laget också att ta sådana pop-TV-program som "Man vs Wild" och "River Monsters" till streamingtjänsten, säger execs. Det är en tvåårig återförsäljare och begränsad till USA-abonnenter.

De finansiella villkoren kommer snart att publiceras av de två offentliga företagen.

Affären ser ut som en stor insats av Discovery och Netflix. Discovery får tjäna pengar på en programmering. Oprah Winfreys egna nätverk - Discovery äger 50 procent ägande där - saknas särskilt.

Hur fungerar det för Netflix-kunder? En sökfält låter dig bara skriva Discovery Communications för att se TV-episoder Discovery rullar ut till direktuppspelningstjänsten. Håll dig igång.