Dela Internet från din Android Smartphone till Transformer Prime

Detta testades med både en Galaxy Nexus och en Droid X. På båda enheterna har jag framgångsrikt fått en USB Tether och WiFi Hot Spot för att fungera utan att behöva rot och utan att betala extra pengar på min telefonräkning. Det finns stora utvecklare över i juni Fabrics som skapade PDaNet.

När jag först fick min Transformer Prime hade PdaNet en tablettversion som var i beta. Detta gjorde det möjligt för dig att använda Bluetooth för att koppla en smartphone, Galaxy Nexus, till en tablett, Transformer Prime i mitt fall. Detta fungerade bra fram till uppdateringen till Android 4.03 Ice Cream Sandwich. En gång uppdaterad bröt något. Tills nu.

June Fabrics har tagit beta-dekalen från sin PdaNet Tablet-version med den här nya uppdateringen. Enligt min erfarenhet fungerar Bluetooth fortfarande inte, vilket är bra med mig med tanke på den begränsade genomströmningen och det extra steget att ändra en IP-adress och en port. Men vad det här gör är något jag har missat på. Den nya versionen av PdaNet låter dig göra telefonen till en WiFi-hotspot. Liksom många kunder betalar jag för mobil internetåtkomst som knappt är den standard de annonserar. När jag knyter använder jag inte mer Internetåtkomst. Jag använder inte Internet-åtkomst på både min tablet och min telefon samtidigt. Vid denna tidpunkt kommer jag att styra min telefons Internet till min tablett.

Så här fungerar det.

Jag ska börja med antagandet att du redan har installerat de nödvändiga programmen på de nödvändiga enheterna. Om du använder det här för WiFi-tether måste du installera Foxfi Beta på din smartphone. För en Bluetooth-kabel behöver du bara PdaNet. För närvarande fungerar inte Bluetooth-kabeln på min Galaxy Nexus och en Transformer Prime. Om du har större lycka, skriv in och låt mig veta.

Processen är enkel efter installationen av programmet. Öppna PdaNet 3.25 och välj Aktivera WiFi Hotspot. Detta öppnar FoxFi. Markera sedan Aktivera WiFi Hotspot. Välj ditt WiFi-nätverk, ett WPA2-lösenord och du är redo att sända lite 3G WiFi-godhet.

När du har aktiverat Hotspot, ta tag i din Android-tablett och skanna efter nya åtkomstpunkter. När det är upptäckt, tryck på Anslut och skriv in ditt lösenord. Du har tillgång till Internet på din surfplatta eller någon annan enhet som stöder WiFi.

Genom att göra en snabb hastighetstest med Speedtest.net fick jag hastigheter på 941 kbps och 1, 227 kbps upp. Inte illa alls.

Om du använder USB-kabel på en netbook eller en bärbar dator finns det en bra SMS-klient som låter dig läsa och svara på ditt SMS via din dator. Här är ett snabbt skott av vad kunden ser ut.