Google Gone Wild! [Groovy April Fools 2010 Edition]

Wow ... Jag tror att jag har hittat minst 10 Google April Fools Pranks så jag bestämde mig för att börja dela dem.

Min favorit tror jag kan ses på deras första sida (men google översättaren för djur nedan är eventuellt bunden till # 1). Yup, den 1 april 2010 meddelade Google Topeka sitt nya företagsnamn. Namnet har faktiskt härstammat från en liten Kansas stad där borgmästaren bestämde sig för att byta namnbyte med Google. En övertygande historia!

Ett snabbt besök på Google.com kommer att försäkra dig om att de i själva verket handlar om Topeka.

Med det nya namnet i full kraft finns det bara några förändringar som behövdes.

Först måste de ändra webbadressen till webbplatsen. Topeka.com ägs för närvarande av ett smyckenföretag, mest känt för sina gravyrer. Företagets prispris är ännu inte fastställt, men webbplatsen har redan stannats av överlägset hög bandbredd som genereras av övergången till Google-Topeka-namn.

En annan sak kvar är att ändra namnet Topeka, KS i Google Maps. Som du kan se på skärmdumpen under det nya namnet, har Google, KS, ännu inte uppdaterats.

Ljud otroligt? Du slår vad det är! Glöm inte att det idag är 1 april! En annan ökänd April Fools skämt från Google och från bara poking runt lite, inte den enda. Här är några andra jag hittade i morse medan jag pekade runt de olika Google-tjänsterna:

Google Voice - Ny standard Voicemail Mode !!!

I morse när jag loggade in på Google Voice såg jag det här nya meddelandet i toppraden. Att klicka på länken tar dig till en annan April Fools prank från Google Voice-laget som fick mig att chuckla lite. Min favoritlinje var "Google Voice är så 2009. Gamla är in."

Om du klickar på länken "Prova ut" kommer du att hälsas med meddelandet: APRIL FOOLS tillsammans med en snabb jab att Google Voice inte är för dig om du vill ha standard voicemail ...

Google Översättare för Djur - Google Mobil Blogg

Nästa prank kommer från Google Mobile-bloggen. Här ser vi ett tillkännagivande om att Google har skapat en översättare för Djur (beta) som är:

Överbrygga klyftan mellan djur och människor!

Wow, nu är det några fantastiska saker!

Tillbaka till Hits från Web Analytics

Det här är mycket mer subtilt, bara förmodligen kan bara kärnanvändare med Analytics-förstånd förstå detta.

Vi är stora troende att data trumpar åsikten, så vi satte ut för att bevisa vår tro. Vi är de första som erkänner att vi hade fel. Efter omfattande analys av våra kvantitativa team har vi upptäckt att träffar (eller H ow I nterneters T rack S uccess) är den enda metriska som faktiskt spelar roll i webanalys. Glöm det där företaget om absoluta unika besökare, målfärdighetsfrekvens eller till och med studsfrekvens. Om du vill uppnå framgång måste du fokusera på träffar.

Google-fysiker upptäcker extra dimension i gatuvy

Titeln på Google-meddelandet förklarar ganska mycket allt. Forskare som är svåra på jobbet över på Google Maps har hittat en ny dimension !!! Beviljas, för att se någonting behöver du ha en speciell röd och blå 3D-glasögon!

Google Photos Blog - Ju större desto bättre!

Fortfarande inte lika kul som Google Translator, Google Picasa / Photos-teamet släppte ett bloggblad för April Fools i morgon som pratar om LifeSize - En ny teknik som analyserar dina bilder, jämför dem mot andra saker i fotot och ger dig en fin LifeSize-utskrift av dem i dina bilder! Wow!

Google Reader ger tillbaka - Google Reader Blog

Google Reader var också inblandad i dagens April Fools. Jag gillade den här mycket. Ganska roligt ;)

Efter konferensen kände flera av oss att skjortor inte verkade som nog av en belöning för alla de värdefulla timmar som människor har spenderat i trolling genom så många matar. En sak ledde till en annan, vi gjorde några beräkningar, drack några för många koppar kaffe, och idag presenterar vi gärna Google Reader: s första belöningsprogram: ReaderAdvantage ™.

Programmet ReaderAdvantage ™ är enkelt. Du får en poäng för varje objekt du läser. Ju mer du läser desto mer får du. Då kan du handla i dina poäng för coola saker. Och eftersom vi tror på lite vänlig konkurrens finns det fyra nivåer av ReaderAdvantage ™ -status:

  • Nybörjare: 999 poäng
  • Guld: 25 000 poäng
  • Platina: 133 700 poäng
  • Helt söt: 314.159 poäng

Vi funderade på att uppfinna en hemlig ReaderAdvantage ™ handskakning, men i stället skapade vi broderade märken så att medlemmar enkelt kan identifiera sina landsmän.

Unmuting webben med Google Chrome

Förbättra din Google Chrome surfupplevelse med ett nytt ljuddriven användargränssnitt tillgängligt via en ny Chrome Extension. Ja ... inte väldigt spännande. Ledsen killar, Google Animal Translator, är fortfarande på toppen. ;)

Gmail Blog - Dagens vokalavbrott

I morse tillkännagav GMAIL-bloggen att de stötte på ett problem efter ett rutinunderhåll som påbörjat ett kaskad misslyckande av vokaler i e-postmeddelanden. Detta aprilskämt skämt är värt att läsa över på Gmail-bloggen. Min favoritlinje var:

Uppdatering (7:30): Vi har bestämt att bokstaven "y" inte påverkas.

Google Mobile Blog - Vår senaste mobilsökfunktion: Var är jag

Tydligen, genom att skriva in "Var är jag" i din mobil webbläsare, kommer Google att berätta för dig. På min telefon var jag i Calcutta men många andra var på:

  • mars
  • Midgård
  • Månen
  • Lost Island
  • etc..

Ladda upp och lagra allt i molnet med Google Dokument - Google Docs Blog

Tillbaka i januari pratade vi om uppgraderingen till Google Dokument där de nu tillåter att alla filtyper laddas upp till Google Dokument. Tja idag har de uppgraderat Google Docs igen så att du kan lagra någonting i Googles moln, inklusive dina bilnycklar, fjärrkontroll, järnvägspass och ÄVEN DIN CAT! Allt du behöver göra är att använda CTRL + F-tangenten! Mycket groovy! Mer information finns på informationsplatsen för den nya uppgraderingen.

Jag njöt av citatet från Michael B - House Surfer:

"Sedan jag laddat upp min lägenhet till Google Docs kan jag sova i min egen säng oavsett var jag är. Det ger en helt ny mening att inte gå hem utan det. "

Förvisso värt en läs!

Missade jag något? Någon annan hitta en April Fools där ute som de tyckte om?